Ella

Eli minä, blogin kirjoittaja. :)

Olen ysiluokkalainen, 15 vuotias tyttö etelä-suomesta. Olen avoin, huumorintajuinen ja ystävällinen. Perheeseeni kuuluu 2 isoveljeä ja pikkusisko, vanhemmat ja 7v bichon frisé koira Lumi. 
Harrastin 7 vuotiaasta lähtien viulun- sekä pianon soittoa, mutta jouduin jättämään ne ajanpuutteen vuoksi. Pidän eläimistä, etenkin hevosista ja koirista ja myös valokuvaamisesta. Kilpailemisen myötä olen tullut hyvin kilpailuhenkiseksi. En mielelläni lähde kisoista ilman ruusuketta!
Huonoja puolia minussa taitaakin olla laiskuus...
Ratsastus historiani

Olen aina pitäny eläimistä. Pienenä pääsin usein mummin hevosen selässä käymään ja myös parin muun ponin, mutta en silloin innostunut erityisen paljoa. Kun olin 7 niin mummi osti minulle syntymäpäivälahjaksi 5x talutusratsastus. Sain valita pienen valkoisen Hugo ponin jolla kävelin riimunarun päässä 15min ja hoito. Innostuin siitä sitten ja sain aloittaa vakituisen, kerran viikossa minitunneilla käymisen Vaahteranmäen ratsastuskoululla sinä syksynä kun täytin 8 vuotta. Kävin vuoden vain sitten minitunneilla, jotka oli siis puolen tunnin pituisia. Kun täytin 9 niin sain aloittaa kunnon ryhmätunneilla jotka oli 1h kerran viikossa. 11 vuotiaana pikkusiskoni Veera, joka oli silloin 6, halusi aloittaa ratsastuksen myös ko. paikassa.  12 vuotiaana sain mahdolliseksi käydä 2x viikossa tunneilla. 2010 kesänä, ennen kuin täytin 13, etsimme minulle omaa ponia! Ja syksyllä sellainen löytyikin, Tomppa. Täydellinen pikkuponi ja kisauraansa aloittelevan ridakouluoppilaan opetusmestari!

Kaikki muuttui sinä syksynä. En enään jatkanut ratsastuskoulutunneilla vaan Riitan valmennuksissa, Tomppakin muutti  uudelle yksityistallille. Kaikki oli niin erilaista ja uutta ja ihmeellistä, mutta silti niin hienoa! Se talvi otettiin varovasti, että oppisin tuntemaan ponin ja päätaivoite, että poni menee nyt sitä askellajia mitä pyydän ja, että pysyn kyydissä! Sillä vaikka Tomppa oli ihan kiltti, niin se oli myös erittäin oikukas pikkuponi aina välillä. Kesä 2011 oli ensimakua kisoihin Tompalla. Seurakisoja ja jotain alue He B koulukisoja ja poniderby. Sen kesän aikana sain myös kokea laukkailua kavereiden kanssa maastoissa, helteisellä kentällä koulurääkkiä, ensimmäiset estetunnit, ja ensimmäisen kerran ponin kanssa uiminen! Syksyllä huomasimme, että aloin olla jo hieman iso Tompalla ja Veera oli myös erittäin innokas ratsastaja niin aloimme etsiä isoa ponia. Manta tuli sitten 2011 lokakuussa ja senkin kanssa koko talvi oli vaan poniin tutustumista ja menin silti vielä Tomppaa eli menin molempia poneja ja Veera meni Tompalla vain pari kertaa viikossa. Nyt tänä kesänä 2012 olen päässyt molempien ponienkanssa kilpailemaan kansallista ponicuppia Heb ja He A ratoja ja kokemaan aika samanlaisia asioita Mantankin kanssa kuin Tompan mm. uiminen. Ensikauden Veera jatkaa sitten Tompalla ja minä keskityn vain Mantaan. :)