9.6.13

Finnderby 2013

Moikkamoi taas jälleen! Oltiin tosiaan ke-pe ypäjällä meidän ekoissa kansainvälisissä kisoissa, josta nyt kerron sieltä kuulumisia.

Keskiviikkona saavuttiin jo aamupäivällä ypäjälle. Tarkoitus oli purkaa poni ja kamat talliin ja laittaa kuntoon ja lähteä sitten juhlakentälle ratsastamaan, mutta tulikin vähän kiire ja piti itseasiassa kääntyä alkumatkassa jo takaisin kotiin hakemaan harjapaksia kun se jäi. Joten perillä otettiin vaan poni ulos autosta, kamat päälle ja ratsastamaan, sillä juhlakenttällä ratsastus oli auki klo 12 asti. Oma valmentajani olikin jo siellä, sillä hänellä oli myös toinen oppilas ennen mua. Verkkailtiin ja tehtiin ihan perusjuttuja, eli ympyrällä ravia ja siirtymisiä, puolipidätteitä ja eteenratsastuksia, että poni tulee avuille. Tein myös parit avot ja sulut ja laukassa käynninkautta vaihdot ja kaikki meni tosi hienosti. Oli niin kuumakin ettei tarvinnut kuin se 30 min  verkkailuun ja sitten pääsin lähtemään sieltä talliin. 

Kouluhevoset yöpyivät siis III-tallissa. Talliin tullessa kaikilta otettiin lämpö ja itselle piti teetättää kulkulupa kortti, sillä ilman sitä ei päässyt kulkemaan talliin ja kisa-alueelle. Iltapäivällä meillä oli Markon ja Stellan pitämä ainakin kahden tunnin "teoriaa" missä katsottiin ja otettiin opiksemme saksalaisten poni- ja juoniori ratsastajien radoista. Meille kerrottiin vielä paljon pitkistä kuljetuksista ja pistettiin ylöskin monia seikkoja ja yleensäkkin kansainvälisestä kilpailemisesta. Sen jälkeen käytiin puunaamassa ponit ja laitoin Mantalle vain kuminauha sykeröt kun vuorossa oli eläinlääkäri tarkastus, joka meni ihan ongelmitta myös. Loppuilta oikeastaan putsailtiin vaan kamoja, käytiin kaupassa, purattiin kamat soluun ja käytiin vielä tyttöjen kanssa kylällä syömässä kun kurssari menikin jo kiinni.

Tostaina oli sitten ensimmäinen finnderbyn kisapäivä. Aamulla sain nukkua vähän pidempään, kun äiti kävi laittamassa Mantalle aamuheinät ja prixit seitsemän aikaan. Heräilin siinä 8.30 ja kävin syömässä aamupalan kurssikeskuksella, jonka jälkeen menin ponin luo. Juhlakentällä sai kisapäivä aamuna käydä verryttelemässä tai kävelemässä ja itse valitsin, että kävin kävelemässä selästä siellä ja totuttelemassa niihin koristeisiin ja muihin härpäkkeisiin, vaikkei niissä ollut mitään ongelmaa Mantan kanssa. Sen jälkeen leititin ponin ja Klo 12 aikoihin syötiin lounas ja annettiin Mantallekkin päivä heinät ja prixit ja kävin itse laittamassa kisavaatteet päälle. 

Olin ajatellut, etten verkkaisi niin pitkään kuin yleensä, että poni jaksaisi vielä radalla hyvin kun oli niin kuuma, mutta kaikkeen säätämiseen ja muuhun turhaan menikin yllättävän paljon aikaa ja tulikin melkein vähän kiire verkassa. En itseasiassa missään vaiheessa saanut Mantaa täydellisesti läpi, kunnes jo pitikin mennä radalle. Rata meni (vielä jos muistan) niin ihan hyvin. Ratsastettiin siis FEI joukkueohjelma poneille. Ei mitään isoja rikkeitä, eli aika tasaista menoa. Olin silti vähän pettynyt, koska ei se ollut mitään meidän parhaitakaan ratoja ja varsinkin kun meillä menee aina kotonakin niiiin paljon paremmin. Kuitenkin mieli kirkastui, kun luokan loputtua kuulin prosentit 64.8% ,eli ihan ok ja se riitti vielä viidennelle sijalle! Siinä sitten ylpeänä tepasteltiin palkintojen jakoon Mantan kanssa. Ette arvaakkaan kuinka yllättynyt olin silloin! Meidän ihka ensimmäiset kansainväliset kisat ja eka startti päättyi kuitenkin viidenteen sijaan, eli ei siis hullummin mennyt ;). Palkkareissa ihan lippu nousi salkoon ja maamme laulu soi. Super Mantaa ♥Palkintojen jaon jälkeen jäätiin hetkeksi ottamaan sijottuneiden kesken ryhmäkuvia, kunnes lähdettiin kävelemään takaisin talliin. Sitten pesin ja hoidin ponin, kävin äkkiä vaihtamassa solussa hikiset kisavaatteet shortseihin ja mentiin sitten vielä katsomaan kisoja. Käytiin illalla vielä taas tyttöjen kanssa taluttelemassa poneja ja syömässä siellä samassa pubissa, jonka jälkeen illalla seuraavan päivän radan muistelu ja nukkumaan!

Perjantai aamu alkoi samalla lailla kuin torstaikin, sillä mun lähtö oli ihan loppupäässä luokkaa niinkuin edellisenä päivänä. Käytiin kuitenkin ennen ponin kuntoonlaittoa aamupäivällä expo alueella kiertelemässä kojuja, kun siellä ei oltu aikaisemmin ehditty viellä kierrellä. Mukaan tarttui tietty aina jotain, ja tällä kertaa KL:n sadetakki jota oon jo pitempään halunnut. Kuulemma kestävä ja tietty erittäin sadetta pitävä ja myös aika huomaamaton, sillä se on läpinäkyvä kuin esim joku neonpinkki. Myös equilinen tummansininen kisapaita, joka oli niiiiin ihana ja sopiva, että oli pakko saada! Ja toinen kisapaita mun piti muutenkin ostaa, sillä kun on näitä päiviä kun on kolme tai kaksi kisapäivää peräkkäin niin on inhottava laittaa se edellis päivän hikinen kisapaita päälle. Sen jälkeen käytiin syömässä lounas ja annettiin ponille päiväruuat + puunaus, vaatteiden vaihto ja sitten hommiin.

manta ei tykkää paparazzeista... 


Nyt olin varannut verryttelyyn vähän pidemmän ajan kuin edellis päivänä, sillä enää ei ollut niin kuuma ja se edellis päivän verkka oli jäänyt niin harmillisen lyhyeksi. Joten mulla jäi 40minuuttia aikaa verkata. Aluksi oli taas tosi hankalaa jotenkin, mutta onneki mun valmentaja Riitta oli siellä ratkomassa mun kanssa ongelmia ja tsemppaamassa mua. Manta oli nyt perjantain verkassa paaaljon parempi kuin torstain verkassa ja lähdin muutenkin paljon paremmalla mielellä radalle. Rata alkoikin ihan hyvin, mutta harmillisesti loppuun tuli ärsyttäviä huolimattomuus virheitä ja kun on viisi tuomaria niin siitä sitten pisteet laskee ihan tuhottoman paljon.. elikkä pisteskaala olikin 3-7 ja prosenteiksi selvisi 63.jtn. Olin tosi pettynyt, mutta aina ei voi mennä hyvin.
KAIKKI KUVAT ©KARO VUOJOLAINEN


Illalla meillä oli kaikkien kisaajien kesken palaveri, missä Marko ja Stella kertoivat, että ketkä pääsevät maajoukkueeseen PM:iin. No niin siinä kävi, etten päässyt joukkueeseen, se tietty vähän harmitti ensin, mutta ymmärrän hyvin valinnat. Nyt sentään suomella on oikeasti tänä vuonna hyvä isoponi joukkue, jotka saavat mennä Ruotsiin edustamaan suomea! Olen sentään ensimmäisenä varalla, mikä tarkoittaa sitä, jos joku joukkueessa olevista poneista loukkaantuisi ennen kisaa niin mun pitäisi mennä joukkueeseen sen tilalle. Eli mun täytyy pitää poni kisakunnossa ja olla itse henkisesti valmis kilpailemaan. En tietenkään toivo kenellekkään sattuvan mitään pahaa sentakia, että itse pääsisin, päinvastoin. Ehkä oli tarkoitettukkin näin etten pääse vielä tänä vuonna. Oisihan se ollut vähän hassuakin, kun mulla on niin vähän kisakokemusta verrattuna muihin. Oon itse kilpaillut vasta 2 vuotta ja muut, jotka on nyt joukkueeseen valittu, ovat kilpailleet jo monta vuotta tätäkin tasoa. :)

 Mukaan tästä kisasta tarttui lopulta punainen (mutta nyt jo kuihtunut ja palkkareissa katkennut) ruusu, keltainen ruusuke, meidän ensimmäinen finnderby kyltti, (joka voidaan liimata vaikka kisakaapin oveen) ja myös paljon uutta kokemusta! :)

Kotiinlähdön aika...
Tostai aamuna taas uudestaan suuntana ypäjä ja junnuderby! Ei jäädä tälläkertaa yöksi, vaan ajetaan kotiin, kun meilläkin on vain 1.5h matka ypäjälle trailerilla. Saa nähdä miten käy kun mennään sitten noiden hevosten seassa. :)

15 kommenttia:

 1. ää ootte niin supereita! :-----3

  Onnea sijoituksesta ja ylipäätään siitä, että pääsitte tonne kisailemaan!

  ja ihan mielenkiinnosta kysyn, että mistä/miksi tuo harmittava kolmonen tuli? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ja niimpä on siinäkin jo ylpeyden aihetta tietty, että me edes päästiin tuonne kisaamaan. :) Ja viimeinen lisätty laukka lävistäjä lähti ihan hyvin, mutta rikkoutuikin raville loppupäässä, vaikka oisi pitänyt jatkaa vastalaukassa vielä pari piste väliä enkä sitten enää saanut nostettua vasta laukkaa, niin siitä tuli pari kolmosta ja nelosta.

   Poista
 2. LOISTAVAA MANTA JA ELLA!!! Oisin ite halunnu tulla kattomaan, mutta en saanut kyytiä... Jos kesällä treenailette hyyppärän kentällä, voisin ehkä tulla kuvailemaan jos haluat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihiii kiitti :) ! Ja joo ois tosi kiva ! :)

   Poista
  2. No millin oisitte menos treenailee? Mä oon ite leirillä 30.6-5.7, joten en silloin ainakaan vois. Ja syksyllä kun mulla alkaa tunnit niin silloin ainakin voisin. :)

   Poista
  3. Noo tuollahan mä joka päivä :D mut voidaan vaikka myöhemmin sopii joku tietty pv ja aika :)

   Poista
  4. :) Mulla on se sun sähköposti, jos vaikka sinne laittelen?

   Poista
 3. Onnea Ella sijotuksesta! Ootte mantan kaa super hieno pari! <3 :)
  Itsekki haluaisin joskus päästä kilpailemaan ton tason kisoihin :D

  VastaaPoista
 4. Onnee!!! <3 Ootte nii upeita, siis kaikki poniratsukot jotka menee tolla tasolla. Ihailen<3 Onko muuten muilla blogeja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoos ♥! Ja ei muilla ole blogeja, mutta Emmiltä jotain kuulin, että ne _ehkä_ tekee tän kesän aikana Meallekkin blogin. :)

   Poista
 5. Eikö viimevuotinen isoponijoukkue ollut mielestäsi hyvä? Tekstistäsi saa sen käsityksen, että tämänvuotinen olisi jotenkin ylivoimainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi jos ymmärsit väärin, mutta tarkoitin tietysti, että kun mua itseäni harmitti kun en tullut valituksi, vaan Mea pääsi pikkuponilla, mutta se on täysin ymmärrettävää kun niillä on niin hyvät tulokset joka kisoista. Eli nyt suomella on ainakin parempi joukkue kun siinä on Mea kuin, että siinä oisi ollut mä. :)

   Poista
 6. ohlalaa ihanii kuvia ootte niiin mageitaa !!! <3 tsemppii junnuderbyyn :3

  VastaaPoista

Kaikki positiivinen palaute on aina tervetullutta ! (: