11.5.13

Maastoilua


Tänään (la) iltapäivällä kävimmekin ensin ratsastuskoulun kautta, kun Veera sai käydä ratsastamassa pitkästä aikaa yhdellä tunti shettiksellä. Se oli kuulemma ollut vähän tuhma tunneilla niin Veera tuli sitä vähän sitten isompana tyttönä ratsastamaan. Pikku shettis oli kuin olikin aika vekkuli, kun temppuili aluksi aika lailla, eikä millään halunnut nostaa Veeralla vasenta laukkaa tai mennä edes kouluaidoissa, kunnes sitten kunnon töiden jälkeen se pysyi hyvin ympyrällä ja nosti sen laukankin ainakin hetkeksi. Tietty kun nekin ovat tottuneet olemaan laumassa niin yksin olo oli aika vaikeaa ja oli pakko päästä livahtamaan jostain välistä kavereitten luo! Mutta hyvin se meni kuitenkin loppujen lopuksi.  Töiden jälkeen Veera käveli hetken ja sitten käytiin laittamassa poni pois. On nuo shettikset vain niin suloisia, olisimpa itsekkin vielä niin lyhyt että voisin mennä! Vaikkakin Veera sanoi, ettei se mitään erikoisen kivaakaan kokoajan ollut, että töitä sai tehdä kun poni oli sen verran vikura välillä! Sen jälkeen jatkettiin omien ponien tallille.
(ei sama shettis)


Tallille tultuamme todettiin, että voitaisiin laittaa ponit pitkästä aikaa ulkona kuntoon puomista kiinni, kun ulkona oli niin hyvä sää ja tallissa aina niin pimeää ja pölyistä. Kun oltiin saatu ponit kuntoon, niin sitten lähdettiin pitkästä aikaa maastoon! Tai ainakin Mantalle pitkästä aikaa, Tompalla kävin itseasiassa jo alku viikosta.

Matkan varrella oleva nurmikenttä näytti jo aika hyvältä, joten päätettiin verrytellä siinä. Manta oli aluksi aika jäykkä ja hidas (mulla ei ollu kannuksia eikä raippaa), joten yritin vain taivutella sitä alas rennoksi ravissa ja laukassa noin 10minuutissa, kunnes jatkettiin maastoradalle.

Maastoradalla ravailtiin Veeran kanssa paljon, käveltiin kukkulat edestakaisin, ja laukattiin mäkiä. Manta oli tähän asti ainakin ollut tosi rauhallinen ,vaikka se yleensä, varsinkin pitkän maastoilutauon jälkeen, niin innostuu tosi paljon, muttei nyt. Lopuksi vielä käveltiin vesiesteen läpi, ja siitä vasta Manta sitten innostui! Mentiin se vielä kertaalleen ravissa ja laukassa. Kuravesi roisku tosi paljon tietty siitä läpi laukatessa niin kaikki kamat oli ihan kurassa ja mullakin oli sukkia myöten vaatteet märkinä.. No onneksi on lämmin. :)Paluumatkalla ratsastettiin vielä taas noin 15-20min nurmikentällä. Aloitin vaan normiravilla ja tein pari väistö tehtävää, että saan sen avuille ja läpi. Sen jälkeen sitten vaan otin vielä kevyttä laukkaa ja ravia pitkin ohjin eteen alas ja sitten päästiin lopulta kävelemään takaisin tallille.


Mun ensi kerran postailut taitaa jäädäkkin sitten ensi viikonloppuun, koska ensi viikolla on vielä koko peruskoulun viimeiset kokeet! Eli heippa! :)

20 kommenttia:

 1. Uijui kun Osku menee hienosti Veeralla <3 Ja hauskalta näytti toi vesiesteen meneminen :-D Itse olen mennyt vain kerran sen, tuolla samalla shettiksellä millä Veerakin meni (Oscarilla) :) Tosin silloin kun ridasin poneilla vielä :P

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus ja ihania noi vesikuvat :D!

  VastaaPoista
 3. Miksi helvetissä Janni Martikainen menee Macholla alueelliseen He A:ahan, juurihan he voittivat kúrin?! Olisin tullut ponillani mutta eihän muilla ole mitään mahdollisuuksia kun toinen vie tikkarit lasten suusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kysyppä vaikka häneltä itseltään ?

   Poista
  2. No miksei voi mennä mihin luokkaan haluaa? Ja onhan siellä aika kova taso kun niin paljon aikuisiakin hevosillaan. :)Eipä muutenkaan tartte tulla mun blogiin valittelemaan tällasista..

   Poista
  3. Tiedän tuon jannin sen verran että tiedän, että poni ei ole mikään helppo poni ja hienoa työtä ovat tehneet. Ja tarviiko sunkaan aina voittaa? Ja ettei nyt sitä meidänkin heppaa haukuta niin (tuli viidenneksi) nuo olivat sen elämän kolmannet kisat.

   Poista
 4. Aww.. Ihana tuo shettis! :D Hyviä kuvia ja muutenkin mukava postaus! Minkä merkkinen tuo Mantan koulupenkki on?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep se oli! ♥ Kiitos! Ja molemmilla on albionin koulupenkit. :)

   Poista
 5. hihi ihana postaus ja oivitsi mitä kuviaaa !♥♥ iha super kivoja :)

  VastaaPoista
 6. Hyvä eltsuuu !!!!!!! ♥ ♥ ihania kuvia ja muutenkn tosi kiva postaus :)

  VastaaPoista
 7. taaskaa blogger ei oo ilmotellu uusist postauksist :( mut ihanii kuvia ja vitsi teil on nii superit puitteet *kade* :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höööh! Yritä vaik lopettaa mun blogin lukemine ja liity sit uusiks lukijaks jos se sit toimis? ja nii onha meil iha jees :) paitti se, että kentälle ja maneesille ja jokapaikkaan on aina yli kilsan kävelymatka.. :/

   Poista
 8. toi shettis on kyl upee, ehdottomasti sun pitäis vaihtaa Manta siihe , haloo Ella :D !!

  VastaaPoista
 9. Laitoin ne kuvat nyt sinne mun blogiin, otat sieltä mitkä haluat :)

  http://kouluratsu.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kaikki positiivinen palaute on aina tervetullutta ! (: