10.5.13

DTT kisat ja muita kuulumisia

Onpas siitä taas aikaa kun viimeksi itse tänne kirjoitin! On tosiaan ollu paljon kiirettä, enkä ole päässyt koneellekkaan kuin viimeistään no, helatorstaina, milloin en ehtinyt kirjoittaa mitään ja nyt, perjantaina (tai lauantaina...). Oltiin siis viime viikonloppuna Ypäjällä DTT:n kansallisissa ekoissa pm-katsastuskisoissa, jotka oli samalla myös Future Cupin eka osakilpailu. Kovin tarkasti en nyt jaksaisi kertoa, enkä edes muista, mutta nyt mitä vielä yömyöhään sieltä muistan niin kirjoitan ja laitan pari kuvaakin.

Eli viime perjantaina 3.5. laitettiin letit kotona ja suunnattin kohti ypäjää klo 12 aikoihin päivällä, vaikka startti olikin vasta illalla, niin Manta saisi syödä päiväruokansa rauhassa karsinassa ypäjällä karsinassa ja me saataisiin käydä vaihtamassa vaatteet ja viemässä kamat huoneeseen yms. Oltiin siis yötä ja ensin kun tultiin niin me desinfioitiin ja täytettiin karsina puhtailla turpeilla ja tuotiin myös omat säilöheinätkin. Sitten Manta päästettiin karsinaan syömään ja mentiin itsekkin syömään, vaihtamaan vaatteita ja valmistautumaan muuten kuntoon.

  Menin aika aikaisin jo Mantalla ulos kävelemään ja kävelin noin 20min. Sitten verryteltiin sellaista reipasta verkkaa noin 40min valmentajan kanssa, kunnes rata jo kutsui. Perjantain ratsastettiin siis FEI Ponien joukkueohjelma 2012. Rata meni ihan ok, ei mitään kovin suuria rikkeitä mitkä oisivat hirveästi jääneet vaivaamaan mieltä, mutta Manta oli vaan tosi jännittynyt eikä ollenkaan parhaimmillaan kun oli ajoittain niin epätasainen edestä. Vaikka verkassa se olikin ihan super, niin jotenkin radalle mennessä tapahtu jotain. Varmaan kun mä jännitin niin sitten se tarttu Mantaan ja näin. :/ Saatiin sitten 62.4% ja oltiin loppupeleissä 11/31, eli ei sijoituttu. Vähän harmitti ettei saatu kumminkaan enempää pisteitä, mutta pisteskaala oli sitä 4-7 ja aika paljon just rokotettiin siitä ettei se ollut avoissa ihan läpi ja sen peruutuksesta laukannostonkin mä vähän tyrin, että  siitä tuli se ainut nelonen. Noh, sitten vaan keskittymään seuraavan päivän uuteen ohjelmaan ja nukkumaan, kun oli jo niin myöhäkin.

Lauantaina mun startti oli vasta iltapäivällä, niin kävin ennen sitä jo taluttamassa Mantaa, kattelin muiden ratoja ja sitte taas oman ponin kuntoonlaitto ja selkään! Tehtiin tällä kertaa valmentajan kanssa taas samanlainen verkka kuin edellisenä päivänä, mutta ehkä vähän lyhyempi. Manta tuli taas hyvin läpi verkassa kun muistin käyttää ulkoavut ja r a t s a s t a a ! Lauantain ratsastettiin tälläkertaa FEI Ponien henk. kohtainen ohjelma . Se rata meni jo vähän paremmin kuin edellisenä päivänä, ei muistaakseni isompia rikkeitä, eikä niin jännittynyt kuin pe, mutta vähän vielä epävakaa edestä taas. Piste skaala oli tälläkertaa 5.5-8 ja saatiin 64.2% ja oltiin lopulta 7./31. Ja sijoituttiin, sillä 8 parasta sijoittu! Jee ja saatiin vihreä ruusuke. :) Sen jälkeen loppupäivä vaan kävin taluttamassa vielä muistaakseni ponia ja syötiin, kateltiin muiden ratoja yms. Monet lähtivät jo kotiin näiden kahden karsintapäivän jälkeen, sillä sunnuntaiseen finaaliin missä mentiin kaikkien omat kúrit niin pääsi vain 12. parasta ratsukkoa joka ikäluokasta. Kun molempien päivien pisteet laskettiin yhteen niin olin 7. eli jäätiin sitten vielä toiseksi yöksi.

Sunnuntaina olikin jo aikaisempi startti. Aamulla aamupalan jälkeen ennen ratoja käytiin sound tsekissä, että kaikki musiikit toimii ja kuinka kovaa haluan sen kuuluvan, sitten taas ponin kuntoon laitto ja kävelemään. Valmentaja ei päässyt paikalle viimeisenä päivä, mutta tein muuten itsenäisesti kaikki samat asiat verkassa, paitsi vain noin 30min, että jaksaisi paremmin pitkän viikonlopun jälkeen. Radalla Manta oli ihan ok, ei vieläkään kuitenkaan täysin läpi ravi avoissa ja suluissa se jäi vähän pohkeen taakse. En myöskään ratsatanut niin hyvin kuin oisin voinut, sillä tää kúr on niin uus juttu, että mä halusin koko ajan keskittyä siihen musiikkiin, etten jää musiikissa jälkeen, niinkuin välillä kotiharkoissa, mutta loppupeleissä mä olinkin vähän edellä musiikissa, hups. Sain kumminkin siitä 65% ! Noin 62% teknisistä ja 67% taiteellisista, eli ihan jees sillä radalla. Olin taas 7. Eli en saanut Future cupin ruusuketta, mutta kun kaikki 12 parasta palkittiin niin saatiin vielä vihreä ruusuke ja päästiin laukkaamaan oma kunniakierros. 

Tässä suurin osa on videolta, siksi huono laatu, joten pahoittelen! :)






whiii palkkarit!



Rankka, mutta kiva viikonloppu siis takana. Eikä edes ollenkaan turha! Kuitenkin joka päivä hitusen parannusta pisteissä ja kaksi ruusuketta! Silloin taisin olla joka päivä vähän pettynyt tulokseen ja näin, kun mun odotukset taiskin olla vähän liian korkeella, kun nyt kun mä mietin niin mähän kisaan tätä korkeinta poni tasoo vasta ekaa kautta, niin ei sitä nyt heti voi nousta ehkä huipulle, vaikka parempaan päin ollaan menossa! Nyt vain ensiviikosta lähtien kunnon treeniputki päälle kohti SM:ejä! Niin ja miettikää, että Mantalla pysy noi kaikki kolme päivää samat letit mitkä olin ommellu kotona perjantaina! Vähä vaa aamulla heinänkorsii välistä pois ja lakkaa päälle, woops. :D


Tällä viikolla Mantalla on ollutkin vähän kevyempää, mutta ensi viikolla aletaan sitten taas kunnolla hommiin. Tämän viikon ohjelma on näyttänyt (ja la ja su tulevat näyttämään) suurinpiirtein tältä:

Ma: kävely
Ti: Vapaa päivä
Ke: Verryttely
To: puomeja ja kavaletteja
Pe: kouluvalmennus
La: Maasto
Su: Treeni +kúr lopuksi läpi.

Tässä pari kuvaa tostailta.


whii kiva takajalka tomppa :D





Voi ei jäin vähä kii, älkää tappako mua, mutku piti vähä pidätellä ku Manta meni nii lujaa :D

























Ensikertaan! :)

18 kommenttia:

  1. Manta näyttää taas niin hienolta, ihanaa kun on nyt tällä kaudella näköjään oikeasti löytynyt oikeat nappulat! Olette kehittyneet ihan hirveästi ja teidän treenailuja on aina yhtä mukava lukea, jatka samaan malliin, odotan innolla SM-kisoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, kiitos tosi paljon kivasta kommentista! :)

      Poista
  2. Manta meni tosi upeesti :) <3 Ainakin kuvien perusteella <3 <3 ;)) Näin muuten sut ja Mantan + Veeran ja Tompan keskiviikkona kun oltiin heppakerhon kaa juoksuttamassa Teukkaa ja harjoteltiin sen esittämistä ja veidt tosi lujaa Mantan kaa siinä pari kertaa ohi laukassa :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ihan hyvin se meni, oisi voinu mennä paremminkin. ;) Joo mä mietinki et mikä siin oli meneillää ku ei yleensä ridakoulu heppoi juoksuteta siel :D

      Poista
  3. Ei vitsi ku Manta on oikeesti upee! <3 Ja Tomppakin on! :)) Ja jep, itekkin näin sut, Veeran, Tompan ja Mantan keskiviikkona kentällä, ku ite oltiin juoksuttamassa heppakerhon kaa Theoo, ja harjoteltiin sen esittämistä. :)

    VastaaPoista
  4. jeejee senki superit ♥ mantasta on tullu niiiii hieno ja näytätte joka kerta aina vaa paremmalt, rydikkäämmält!!

    VastaaPoista
  5. Ihana manta, meette niin upeesti :)

    VastaaPoista
  6. wäää en voi sanooo muutaku et onnee elmaliini ! :)

    VastaaPoista
  7. Hyvin meette kuvien perusteella, ja mun mielestä on kyllä hyvin jos saa yli 60% varsinkin noinkin vaativalta tasolta ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, riippuu mitkä tavoitteet, että haluunko saada sen 60% ja olla alle puolenvälin vai enemmän kuin 65% ja sijoittua ;) mutta totta, ei voi liikojakaan vaatia. :)

      Poista
  8. Manta on niin hieno toki osaat säkin ratsastaa hyvin! :) Onnee SM:iin!

    VastaaPoista

Kaikki positiivinen palaute on aina tervetullutta ! (: