20.5.13

KyIF aluekisat ja pooloilua

Moikka taas jälleen! Viime viikko ollaan taas käyty läpi kyyneleiden ja veren ja hien kanssa treeneissä kirjaimellisesti! Tavoitteena siis ensi viikonlopun kauan odotetut SM:t , jotka nyt alitajunnassa jatkuvasti ratsastaessa painaa mieltä. Viime viikon treenit eivät ole omasta mielestäni menneet kovinkaan hyvin, Manta on ollut vähän jäykkä ja ei muutenkaan parhaimmillaa, voikohan johtua taas kiimasta vai onko sittenkin syy vain mussa? No oli poni nyt millainen vaan niin täytyy treenata.

Eilen eli sunnuntaina oltiin kirkkonummella ratsutila Wiknerillä KyIF:n aluekoulu kilpailuissa. Ja siis ei, tämä ei ollut mikään "viedään tikkarit lasten suusta" tarkoitus, niinkuin edellispostaukseen joku ano taas valittelikin. Sillä luokka oli "Avoin poni- ja junioriratsukoille, ja ratsukoille joilla ei ennen ilmoittautumisajan umpeuduttua ole kansallisia startteja" Eli siis luokassa oli loppujen lopuksi muistaakseni 4 poniratsukkoa ja loput 14 olivat aikuisia hevosillaan. Tultiin hakemaan taas ratakokemusta ulkokisoista ennen SM ja tietty muutenkin kisaamaan.

Mun lähtö oli vasta päivällä klo 12.15, joten ei tarvinnut herätä kovin aikaisin. Ompelin letit rauhassa kotona ja lähdettiin ajelemaan kirkkonummelle. Olin käynyt rataa monta kertaa mielessä läpi, yksi tavoite oli siis että muistan radan, sillä en ollut mennyt tätä rataa (He A:4) koskaan aikaisemmin missään. Verkassa Manta oli vähän parempi ja pehmeämpi kuin oli ollut edellisenä päivänä koti treeneissä, onneksi. Tein aika perus verkan, eli noin 15min kevyttä ravia ja laukkaa, kävelytauko, ravissa siirtymisiä ravi-käynti, ravi avot ja pari sulkua (vaikkei sulkuja ollut radassa) sitten parit ravilisätyt, kävelytauko, laukka-käynti siirtymisiä, laukassa lisäyksiä ja kokoamisia ja voltteja ym. kunnes olin  verkannut noin 40min. Verkka oli siis maneesissa ja rata ulkokentällä, joten kun pääsin kentälle,niin Manta jännitti tosi paljon. En saanut sitä ollenkaan läpi kunnolla ennen pillin vihellystä, mutta meni kumminkin tuomaripäätyihin ym.

Rata oli ihan tasainen, muistin radan jee! Siihen se vähän jäikin, taisiis ratsastin aika paljon vain niin että muistanhan radan, muistanhan radan, enkä ollenkaan keskittynyt siihen ratsatukseen! Ei se mikään huono ratakaan ollut, muttei paraskaan. Manta jäi aika paljon kädelle, koska jännitti ja unohdin ratsastaa jalalla. :(  Olin radan jälkeen tosi pettynyt huonoon ratsastukseeni ja sanoinkin heti, että rata meni ihan huonosti. Kuitenkin mieli vähän kirkastui kun kuulin, että menin johtoon 65.0%. :) Sen jälkeen aloin taas miettimään niitä onnistuineita pätkiä siinä radassa, enkä vain niitä ei-niin-hyviä pätkiä. Laitettiin sitten poni traikkuun odottelemaan, kun luokkaa oli vielä ainakin yli tunti aikaa. 

Lopulta jäin toiseksi. Ärsytti vähän kun oli niin pienestä kiinni ero voittajaan! Siinä vaiheessa taas alkoi että "jos oisin ratsastanut vähän paremmin sen ja sen kohdan" ym. mutta olin tosi tyytyväinen ja yllättynyt kun kuitenkin jäin vielä sentään toiselle sijalle. :) 


























Sen jälkeen jäätiin vielä hetkeksi katselemaan kisoja ym, mutta lähdettiin myös aika pian, sillä kotona oli vielä Tomppa ratsastettavana.

Kotona päästin Mantan pienen pesun jälkeen ulos tarhailemaan ja otettiin samalla Tomppa ulos laitettavaksi. Samana päivänä oli myös Tompan 13 vuotis synttärit, joten Veera päätti sen kunniaksi mennä vain poolopellolle laukkailemaan ja syöttelemään, joten eikun poni kuntoon ja sinne siis. :)






Manta nautiskelee :3

"hyi emmä mitään kukkaseppelettä halua päähäni!"

"mutta kyllä se mulle ruuaksi maistuu" :D


































Tässä oli taas tämäkin postaus. En varmaan ehdi kirjoitella ennen ensi viikonloppua, joten PEUKUT PYSTYYN!!!!!!!!!!!! :)♥

16 kommenttia:

  1. Niinniinniin niin paljon tsemppiä sulle, voitto kotiin kaveri ! Tuun sinne kentän reunalle kattomaan sua, nähään siellä :) !!

    VastaaPoista
  2. Teillä meni wiknerillä ihan mahtavasti, tulin ite samaan luokkaan sellaisella pienellä pyörällä lihapullannäköisellä ponilla joka on kyllä puskatasoa sinun ja Jannin pienikin verrattuna, mutta vähän kokeilemaan ;) itsellä meni oikeestaan vähän päinvastoin kun sulla, treeneissä meni suoeristi mutta radalla sitte poni lukittu eikä halunnu mennä katsomopäätyyn ollenkaa ja tehtiinkin radalla tyylikäs ylimääräinen voltti ponin diivailun kunniaksi :DDD vaikka olin tyylii 16 nii oon super tyytyväinen koska oli oma eka He A ja poni oli edellisistä estekisoista tositosi väsyny, pakko sanoa että varmaan kuolisin kun näin teidän kaikki hienot keskiravit ja muut :)! Olitte niin hienoja, teillä menee varmaan tosi hyvin SMissä!! Nyt vielä romaanin lopuksi niin tosta Anonyymistä vielä, ihan turhaan valitteli ja jos joku olisi oikeasti tullut kokeilemaan ei olisi silloin varmaan erityisesti välittänyt miten muilla menee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OioiTuli aika paljon kirjotusvirheitä ku puhelimella näpertelin automaattikorjauksella, esim pienikin=poneihin, kuolisin=kuolasin, suoeristi=superisti, kunniaksi=vuoksi :D

      Poista
    2. Nojaa ei se meidän paras rata ollut, muttei se nyt videolta sittenkään niin huonoltakaan näyttänyt, mutta kiitos paljon! :) Ja niimpä, eiköhän kisoihin mennä vaan tekemään se oma hyvä rata eikä verrattais ketä vastassa :D

      Poista
  3. Oli kyllä ponien päivä siellä wiknerillä! Ku Janni voitti ja te tokana. Meidän heppa tuli viidenneksi ja sen lähtö oli ponien välissä ni näytti edes hevoselta!(viime kisoissa kyseltiin että onko tuo poni) onnea sijoituksesta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpä! Ponit vie! ;) Ja hahah kiva, ja kiitos! :)

      Poista
  4. Onnee sijoituksesta ja peukut on täältä ainaski pystys SM:iin! :) Mut hei, minkä ikänen Veera on? Se ratsastaa niin hyvin et käy kadeksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitooos!!! :) Veera täytti just maaliskuussa 11! :)

      Poista
  5. Hirveästi tsemppiä SM:mmiin! Tulen varmaan kuvaamaan kun en saanut ponia siihen kuntoon, että olisin voinut itse osallistua.

    Äläkä jännitä ja stressaa liikaa, vaan pidä hauskaa! Olette upeita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon!! :) Jep, pitäis yrittää vaan ajatella myönteisiä asioita, kun mä yleensä meen kauheen itsekriittiseks kun jännittää :s mutta kiitos! :)

      Poista
  6. Teil meni tosi hyvin SM! Mulla ois taas kuvia mutta en saanut kameralla joten kännykällä otettu mutta ihan ok kuvia :)

    VastaaPoista

Kaikki positiivinen palaute on aina tervetullutta ! (: