20.1.13

Aluevalmennus

Tänään meillä oli Mantan kanssa etelä-suomen yks päivänen puolen tunnin aluevalmennus mikä pidettiin Lohjalla. 

Yleensä mun mielestä parasta mennä muualle valmennuksiin on , no tietty se valmennus ja uuden oppiminen ja tiedon kerääminen ja usein näin talvella ihana lämmin maneesi kun meillä sellasita ei ole <3 Mutta näin ei näköjään sielläkään ollut. Ulkona oli noin -8 astetta pakkasta ja siellä maneesissa tuntui olevan vielä kylmempi :o Tuli mieleen siinä, että oiskohan sittenkin se meidän peltimaneesi ihan suht lämmin? tai jotenkin tuntui vaan tosi kylmältä. Kuitenkin, kävelin Mantalla noin 10-15min, minkä jälkeen verryttelin sen 15min  ravia ja laukkaa, ensin loimipäällä mutta laukkaan jätin sen pois. Juuri ennen mun valmennuksen alkua huomasin, että mitä ihmeen huulipunaa mantalla on siis mitä? Ja sitten hyppäsin alas tarkistamaan, nimittäin sillä oli siis verta vaahdon seassa, minkä takia punaista kuolaa. Näin ei oo mulla ikinä ennen käynyt, siksi pelästyin ja pyysin heti valmentajaa Nipsua katsomaan sen suuhun. Ei ollutkaan siis mitään vakavaa, taisi vain purasta kieleensä. Sitten jatketaan! 

Nipsu antoi mulle heti aluksi kuulokkeen korvaan, mikä oli itseasiassa aika kätevä (paitsi etttä meinasi pariin kertaan tippua) ja kysyi multa, että miten on mennyt ja mitkä ovat vaikeita. Mun mielestä hiomista on aika paljon vielä käynninkautta vaihdoissa ja laukan kokoamisessa, joten aloitettiin laukalla. Yritettiin saada Manta hyvin takaosalle kokoamaan laukkansa mahdollisimman pitkäksi aikaa ja sitten reipasta laukkaa ja taas kokosin. Käynninkautta vaihtoja tehtiin aluksi niin, että 2 laukka askelta, taas käyntiin ja 2 laukka askelta , ja taas käyntiin, niin että se myös malttaa kävellä maltillisesti. Senjälkeen teimme 6 kaarisella kiemurauralla joka kiemuran keskellä käynninkautta vaihtoja ja toisesta päästä kolmikaarinen ilman vaihtoja. Nipsu antoi tosi selkeitä ohjeita minne takaosan pitäisi mennä ja mihin taivuttaa ym, erilaisia ohjeita, mistä sain taas lisää "työkaluja" Mantan ratsastamiseen. Lopuksi tehtiin vielä ravityöskentelyä, eli hiljaista ja pientä ravia mitä yritettiin koota vähän ilmavammaksi, mutta se oli vielä aika vaikeaa kun sitä ei olla sillä paljon tehty. Myös parit loivat avot ja yksi pieni lisäys tehtiin. Päätettiin sitten lopettaa siihen kun oli niin hyvä. :) 


Ainiin, ja jos kiinnostaa se mun ja mun kaverin eilinen tekemä viikonloppu video juttu niin näät sen tuosta linkistä, eli tuon postauksen lopusta:
Varoitan, se on toosi sekava ja muutenkin jäi aika lyhyeksi, älkääkä ottako tosissanne! XD

20 kommenttia:

  1. Ridaat tosi hyvin <3 ;D Mikä tää biisi on?

    VastaaPoista
  2. Niin ja vielä, saanko linkittää sun blogin mun blogiin? Kun laitan sinne "blogilistaan" mun suosikki blogeja :D (www.pahkellove.blogspot.fi)

    VastaaPoista
  3. Tää laaksarin maneesi on kyllä lämmitetty, että ihmettelen kovasti miten sulla on voinut olla sielä kylmä... :D Mutta kiva postaus & ratsastat toosi hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa meille kyllä ihan täkäläisetkin sanoivat, että se on ihan kylmä, eikä siellä mun mielestä mitään lämmityksiä ollut :o mutta ehkä taidankin olla vain tosi vilukissa tai jotain :D
      Ja kiitos paljon :)

      Poista
    2. Se Wistien maneesi (sijaitsee Lohjalla) on (kai?) ainut lämmitetty maneesi ohjalla ;) Mut superit manta ja Ella <3

      Poista
    3. niih, en kyl tiiä et mikä se on mut kiitti :) <3

      Poista
    4. Joo se Laakspohjan maneesi on lämpöeristetty, mutta ei sen kummallisemmin lämmitetty. Wistillä ja parilla muulla yksityisellä on Lohjalla vaan kunnon lämmitykset maneeseissa :)

      Olet todella taitava ratsastaja ja ponillasi hienot liikkeet! :)

      T. Lohjalainen, uusi lukijasi

      Poista
    5. Ookei, no hyvä että selvensit :)

      Kiitos paljon! Manta on huippuponi! :)

      Poista
  4. ää meette nii hyvi et itel tulee iha masennus tääl xd tolta kouluratsastukse kuuluiski näyttää, vitsi oikeest sun istunta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei älä viitti! XD ei mul oikeesti oo mikää hyvä istuntakaa ..ja on meil huonojaki päiviä usko pois! mut kiitti kumminki! ♥

      Poista
  5. Sulle on haaste osoitteessa http://metsanoja.blogspot.fi/2013/01/haaste.html . :)

    VastaaPoista
  6. Oon (ehkä)nähny sut joissai Hyyppärän kisois!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei :) Luultavasti oletkin, sillä käydään usein hyyppärän seurakisoissa kun sieltä ollaanki :)

      Poista
  7. Arvasin jotenki, kun katoin noita kuvia. :) Olitko estekisoissa 28.4.2012??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. een mä enään muista :D ehkä? :)

      Poista
    2. Kyllähän sä olit ;) Tarkistin kisojen tuloksista ;)

      Poista

Kaikki positiivinen palaute on aina tervetullutta ! (: