13.1.13

I'm back again

Heipähei taas kaikille! Olen tosiaan todella pahoillani näinkin pitkäksi venyneestä tauosta, mutta mulla ei yksinkertaisesti ollut mitään postattavaa - tai edes aikaa postata mun ja Mantan touhuista. Sillä tää ja edellinen kuukausi on ollut aikamoista hullunmyllyä:
 Joulukuussa ponilla taisi olla jalassa jotain häikkää, minkä takia käveli viikon ja parani hyvin. Sen jälkeen  me lähdimme vajaa kolmeksi viikoksi lomalle Austraaliaan ja sinä aikana ponia ratsutti mun valmentaja. Kun tulimme suomeen niin ratsastin vain pari päivää kunnes sairastuin angiinaan ja Manta vietti taas vähän vapaata ja kaverini verkkasi sitä pari päivää. Antibiootin saatuani ratsastin kolme päivää minkä jälkeen lähdimme ypäjälle maajoukkueleirille. Mutta pääasia, että me molemmat olemme nyt täysin terveitä! :)

Nyt kerron vähän sitten leiristä. Eli leiri oli tällä kertaa pe-la. Mulla oli perjantaina tunti vasta kahdeksalta illalla, mutta ajattelimme saapua ajoissa, että ehtii siinä sitten asettua ja katsella muitten tunteja, joten tulimme noin klo 13.30 Ypäjälle. Käytiin myös ratsuriihessä taas vähän kattelemassa ja tietty aina jotain pientä mukaan tarttuu nimittäin loimivyö, kun oma jäi kotiin ja myös sellainen loimi klipsi mitä meillä ei ollutkaan. Niin ja Effol huulirasva, sillä mulla ainakin näillä keleillä huulet rohtuu tosi helposti.

Oma tuntini menikin yllättävän hyvin! Olin jo valmistautunut siihen, ettei menisi erikoisen hyvin tänään sillä juuri tämän kaiken lomailun takia. Aluksi mentiin vaan ympyrällä ravia ja laukkaa että saadaan se kuulolle ja kootummaksi. Sen jälkeen alettiin mennä joukkueohjelmaa osa osalta ja jos joku osa ei mennyt niin hyvin - tai vaati hiomista niin sitten me jäätiin tekemään sitä. Meillä vaikeita kohtia oli mm. keskiravit, missä Manta räjähti laukalle yllättäen mitä ei yleensä tee kotona? mutta siinä piti vain muistaa puolipidätteet myös lisäyksen aikana ettei se pääse niin lujaa. Myös hankalampia olivat käynninkautta vaihdot missä Manta tykkäs kävellä liian lujaa ja siirtymiset piti tehdä huolellisemmin. Ja pysähdys,peruutus,laukka -siirtyminen missä pysähdyksessä Manta tykkäs vaan tassutella eikä pysyä millään paikallaan, peruutus piti olla vain ja vain se 5 askelta ja suoraan oikean laukan nosto. Loppujen lopuksi kaikki nämäkin sujuivat ongelmitta. :)




tämä pieni häiritsi meidän treenejämme hyppelemällä seinissä säikäyttelemällä Mantaa


Kaikki kuvat ©Karo Vuojolainen, kiitos <3

Illalla ei sitten muuta tehty kun jätettiin poni seisomaan jotain tunniksi hikiloimi päällä kun mentiin syömään iltapalaa. Sen jälkeen käytiin vaihtaa sen loimet ja se sai iltapöperöt. Kurssarilla valvottiin vielä tyttöjen kanssa jutellen joohooonkin asti? ja sitten nukkumaan!

Lauantaina sainkin nukkua vähän pidempään (kaheksaan-yheksään) kun äiti kävi aamulla ruokkimassa ponin. Aamupalan jälkeen kävin vielä Annin kanssa kävelyttämässä poneja, katseltiin tunteja ja sitten oli taas mun tunti klo 13 aikoihin.

Tänään en enään jaksanutkaan jotenkin keskittyä niin hyvin kuin eilen. Manta oli ihan hyvä, muttei niin hyvä kuin perjantaina, sillä sillä oli aika paljon energiaa minkä takia kaahaili aika paljon.... Harjoteltiin henkilökohtasen ohjelman osia. Se oli paljon vaikeempi kun en ollu mennyt sitä aikasemmin, mutta sain kyllä ratsastettua sitä vähän paremmin läpi loppujen lopuksi. Linjat ja täsmällisyys oli tänään enemmän haettavissa. Ja sulkuja mentiin myös pitkillä diagonaaleilla jotta saisin sen loivemmaksi ja etujalat edellä. Lopulta sulut ja muut meni kohdalleen ja päästiin ohjelma läpi. Sain taas hyviä vinkkejä jatkoon tosi paljon mitä sitten pitää kotona harjotella. :)






















































Sen jälkeen meillä oli vielä liikuntaa ja saatiin kunto-ohjelmat, hyvästeltiin kaverit ja poni koppiin ja kotiin. :) Taidan tehdä (ehkä jos kerkeän) vielä videokoosteen valkuista mutta laitan sen sitten jonkun muun postauksen ohella. :)

27 kommenttia:

  1. kiva postaus :) hyvät ja selkeät kuvat, kiva lukea postauksiasi jälleen,postaile vain niin usein kuin pystyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Hyvä,että jaksatte odottaa, sillä näin kouluviikoillakin on lähes mahdotonta saada hyvää postausta aikaiseksi. :)

      Poista
  2. Näyttääpä Manta tummalle! :D Mutta ihan superhienoja ootte ja varsinkin ekan päivän varusteet on ihanat<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se tummuu talvella tosi paljon! mutta eiköhän se siitä kun alkaa tiputtaa karvaa... mutta kiitos ja niimpä, se on just uus huopa ja halusin heti laittaa sen! ;)

      Poista
  3. oioiii ootte nii hienoja :) ! kiva postaus, sul nyt aina on mut nii, saat joku kerta tehä taas videopostauksen ?! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitooos! :) ja hahaaaa juu sit ku kerkiän ja jaksan :D

      Poista
  4. Mun on pitänyt jo pitkään kysyä, että onko Tomppa Tallbergien vanha poni? Kun on niin saman näköinen ja ilmeisesti saman niminenkin?

    Ja mitkä pintelit tämän postauksen kuvissa on? Olette hienoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu onhan se :)

      Escadronin, valkoset sekä noi siniset, kiitos :)

      Poista
    2. Vielä vähän pinteleistä, elikkä ovatko nuo joustopinteleitä? Vai fleece vai jotain muuta?

      Poista
  5. wouuu superrr hienot!! :) ja kiva postaus taas! :D

    VastaaPoista
  6. Kiva kun postaat taas! :D haluisin kysyä kun olen seurannut nyt noita mj-valmennettavia niin onkos siellä nyt joku oikeen super hieno poni ??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä kaikki siellä on tosi hienoja, eihän sinne "ei niin hienoja" valitakkaan! :)

      Poista
  7. ää ihania kuvia ja varsinki tuo yks missä manta oikeen ojentaa etujalkaa aww! :) ja mulla on sulle haaste http://ikuinen-poniratsastaja.blogspot.fi/2012/12/14-haaste-ja-ruusukkeeni.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii kiitos :)
      Ja kiitos haasteesta, itseasiassa huomasinkin sen jo aikaisemmin sun blogissa, mutten oo vielä kerinnyt tekemään mitään haasteita,myöhemmin sitten :)

      Poista
  8. Ratsastat Mantas tosi kivasti! :)

    VastaaPoista
  9. Mun mielestä manta menee välillä liian pitkänä, mut noissa kuvissa näyttää tosi hienolta!! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin Mantahan on aika pitkärunkoinen tamma, joten se on vähän vaikea ratsastaa lyhyeksi.
      Enkä kyllä tiedä, että missä olet meidän nähnyt menevän liiian pitkänä? mutta esim kotona menen usein verkassa suht pitkillä ohjilla ihan, että saan sen vain reagoimaan, muodolla ei ole väliä, se tulee sitten "kaupan päälle" jos ratsastaa takajalat hyvin. :)

      Poista
  10. Aaa, kun en tienny et mantalla se muoto tulee " kaupan päälle" sitten kun on takajalat alla!! Mutta sitten ymmärrän! :)

    VastaaPoista
  11. Sun blogia on tosi kiva!!! Mut voisitko postailla useammin??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kouluviikoilla on vaikea saada kunnon postausta aikaiseksi, joten kirjoittelen silloin kun kerkiän eli yritän viikonloppuisin kirjoittaa sitten kunnolla. :)

      Poista
  12. onko tulossa nyt viikonloppuna postausta???

    VastaaPoista
  13. Moi! Millä ohjelmalla oot tehnyt sun bannerin? Se on tosi hieno! <3 :D Oon nähnyt sut ja Mantan usein, mun tunnin aikana :)) Ridaan siis myös lähistöllä ja olen Pähkelin hoitaja :) (jos tiedät ridakoulun hepat) =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Oon tehnyt sen gimp 2:lla. :) ja kyllä tiedän Pähkelin. :)

      Poista
  14. tosi kiva postaus!
    minkä merkkiset nuo sun ratsastushousut on :D?

    VastaaPoista

Kaikki positiivinen palaute on aina tervetullutta ! (: