26.1.13

Haasteita kerrakseen

Olen nyt parinkuukauden aikana saanut ainakin neljä haastetta eri ihmisiltä, mitä en ole ehtinyt vielä tekemään niin ajattelin nyt toteuttaa kaikki tähän samaan postaukseen. Ainoastaan poikkeuksellisesti en tällä kertaa haasta ketään. Kiitos kuitenkin kaikille minut haastaneille! :)

Ensimmäisen haasteen sain Tuulialta. Minun pitää siis vastata samoihin kysymyksiin kuin hän:

1. Miksi aloitit blogin pitämisen? - Koska luin monia ystävieni blogeja ja ajattelin sitten alkaa pitää blogia omasta hevos elämästäni myös.

2. Oletko kilpaillut / millä tasolla kilpailet? - Olen kilpaillut esteitä seuratasolla puhtaasti korkeimmillaan 80cm ja yhden alue-esteluokan 90cm missä hylättiin.. Koulua olen kisannut seura,alue ja kansallisella tasolla hallimestaruuksiin ja pm-katsastuksiin asti. 



3. Kuinka kauan olet ratsastanut? - Ratsastuskoulussa 5 vuotta, minkä jälkeen valmentajan silmän alla 2 vuotta eli yhteensä 7 vuotta.

4. Koulu vai esteet? - Koulu! Tarviiko edes perustella? Noh.. esteitä olen muutenkin niin vähän mennyt niin se ei oikeen oo mun juttu. Kyllä pienet esteet vielä menee hyppyhalusella hevosella, mutta kunnon iso rata on eri asia :D

5. Valmennus vai kilpailut? - Vaikea sanoa, valmennuksissa saa aina uutta tietoa ja taitoa ja oivallusta. Kilpailuissakin on se oma jännityksensä ja se tunne kun/jos onnistuu! Ehkä siis kilpaileminen, vaikka valmentautuminen on tietysti erittäin tärkeää menestyäkseen.

6. Poni vai hevonen? Perustele. - Poni. En paljoa ole muutenkaan hevosilla mennyt, ja ne tuntuvat jotenkin niin isoilta ja vähän pelottavilta, että jos tää nyt lähtee niin mähän oon kuin kirppu siellä selässä! Kun ponilla taas on niin turvallista kun maahan ei olekkaan niin pitkä matka. Ponit ovat muutenkin jotenkin luonteikkaampia, aina jotain mielessä!

7. Onko sinulla ollut hoito-, vuokra- tai omaa hevosta? - Ei ole ollut hoito- tai vuokraponia/hevosta. Vain 2 omaa ponia.

8. Oletko hypännyt maastoesteitä? - En. Oisi kyllä mahtavaa päästä sitäkin kokeilemaan!

9. Lempihevosrotusi? - Ei oikein ole mitään tiettyä, kun nää omatkin on "vain" ratsuponeja :) Eikä muutenkaan rodulla niin väliä!

10. Korkein hyppäämäsi este? - 110cm hevosella.


Toisen haasteen sain Emmalta

Haasteen säännöt:

Kerro 11  faktaa itsestäsi
Vastaa haastajan 11  kysymykseen
Keksi 11 uutta kysymystä 
Haasta 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa 
Kerro bloggaajille että olet haastanut heidät

10. Faktaa minusta. 
1. Minulla on aina samat rutiinit poneja hoitaessani ja kaikkea muutakin tehdessäni. Kun ei ole kiirettä minulla voi mennä tiettyn rutiini asian tekemiseen vaikka tunti, mutta jos on kiire niin teen täsmälleen saman asian täsmälleen yhtä huolellisesti 10minuutissa!

2. Haluaisin kirjoittaa useamminkin blogiin, mutta jos mulla oisi joku ainainen hovi kuvaaja tai joku joka osaisi ja haluaisi tulla aina kuvaamaan meitä, ei tietty joka päivä sillä samantyyppiset treenikuvat pimeässä maneesissa ovat aika tylsiä..!

3. Musta on tullu lähiaikoina hirvee One Direction -fani! Hih! Sillä päätettiin tehä siitä kaverin kanssa musiikinesitelmä ja kun alettiin tarkemmin tutustuu kyseiseen bändiin ja sen biiseihin niin ne on oikeesti iha sika hyviä!


4. Rakastan mandariineja! En mitään kuivia ja kirpeitä, vaan niitä makeita ja mehukkaita ♥

5. Haluisin et mun pd 8 ois semmone nopee eikä lagis koko ajan! :( Sen takia teen niin harvoin videoita kun en kestä sitä..! Ja Vegasin trialiakin kokeilin kerran, mutta se oli liiian monimutkanen mulle :D

6. Mun pitäisi olla nytkin tekemässä ihan jotain muuta kuin olla koneella.. :D Esim lukea kokeisiin, esitelmiä ym. Hups!

7. Laulan, mumisen, hyräilen, joka paikassa! Ihan kokoajan!

8. Oon vieläkin ihan koukussa salkkareihin vaikkei niissä oikeesti oo enään mitään järkee.

9. Mietin usein tänne blogiin kirjoittaessani, että pitäiskö kirjoittaa asiallisesti "kirjakielellä" ,että sitä oisi helpompi lukea, vai tällaisella puhetyyppisellä miten mä itekkin sanoisin asiat, mutten osaa päättää joten kirjoitan jotain siltä väliltä :D Ja sitäkin, että käytänkö usein hymiötä vai en, hmm... Mutta oma blogi, omat säännöt!

10. Mantalla ja Tompalla on kymmeniä huopia ja pinteleitä, mitä en oikeasti ehdi käyttää muutakun  valmennuksissa ja kesäisin silleen joka päivä. Ja silti katselen aina kaikkia hööksin kuvastoja kun ne on kaikki vaan niin söpöjä!

11. Mulla on loputon muistilista mun huoneen seinällä kaikkia sellaisia asioita, mitä voisin tehdä sellaisena päivänä kun ei ole mitään tekemistä, mutta niitä on aika harvassa.

Kysymykset haastajalta:
1. Tavoitteesi hevosten/ratsastuksen parissa? - Tietenkin oppia mahdollisimman paljon ratsastajana, kilpailla ja menestyä niin pitkälle kuin pääsee. Tämän hetken päätavoite on kuitenkin pm-joukkueeseen pääsy.

2. Lempiblogisi - Varmaankin Jutan -blogi. Odotan aina innolla hänen postauksiaan ja menen heti ensimmäisenä lukemaan ne. Laadukkaita kuvia, selvää tekstiä ja muutenkin sellaisen tytön ja ponin elämästä mitä haluankin lukea, eli treeneistä, kilpailuista ym.

3. Kolme sivustoa, joilla vietät tietokoneella eniten aikaa? - Facebook, blogger ja youtube.

4. Lempi kouluratsastusliike kouluradalla? - Lisätty ravi! Sillä jos ne ei rikkoonnu niin Manta saa niistä hyviä pisteitä!



5. Entä treeneissä - Onnistuneet kokoamiset.

6. Poni vai hevonen, miksi? - Vastasin jo.

7. Toivoisitko saavasi joskus hevosellesi varsan? - No oisihan se ihana saada joskus esim. Mantalle tai jollekkin muulle tammalle ihana varsa,  eli mikä ettei :)



8. Koulu,kenttä,esteet vai joku muu? - Koulu. 

9. Oletko saanut yli 67% helppo B-tasoisesta luokasta? - Olen. 

10. Paras kilpailusaavutuksesi? - Vaikea sanoa, varmaankin ensimmäinen kansalliseni, ponicupin ensimmäinen osakilpailu kun voitin Tompalla ja olin Mantalla kolmas ja luokassa osanottajia oli noin 35. Se tuntui ainakin saavutukselta. Ja ponicupin finaalin kolmas sija!



11. Mitä teet mieluiten hevosten kanssa? - Hoidan, vietän aikaa, maastoilen, treenaan, kilpailen, kaikkea! Vaikea päättää, kun kaikki hevosten kanssa on niin kivaa! :)

Kolmas haaste on Fannylta ja Wilmalta.

Haasteen säännöt:
-Kerro 11 faktaa itsestäsi   kerroin jo!
-Vastaa haastajan 11 kysymykseen
-Keksi 11 uutta kysymystä
-Haasta 11 bloggaajaa, joillan on alle 200 lukijaa
-Kerro bloggaajille, että olet haastanut heidät

1. Millainen on normaali päiväsi - Arkipäivänä, mulla on herätys siinä 7.20 ja torkutan sen puoleen. Sen jälkeen valmistaudun kouluun, pukemalla päälle, pesemällä hampaat ja kasvot ym. ja viimetingassa syön pikaisen aamupalan ja sitten (klo 8.30) bussilla kouluun! Riippuu koulupäivästä, mutta vaikka pisimpänä päivänä, neljän päivänä, pääsen siinä 15.40-15.50 aikoihin jolloin meen suoraan koulusta tallille autolla ja vaihan vaatteet tallilla. Sitte ratsastan (ellei oo valmennus) ja hoidan rutiini tavoin minkä jälkeen oon viimeistään klo 19 kotona, sitte syön, katon salkkarit, teen läksyt ja käyn facebookissa, bloggerissa (lukemassa muiden postauksia), helmessä ja sähköpostissa välillä. Sen jälkeen syön ehkä vielä jotain iltapalaa, käyn suihkussa ja meen nukkuu klo 22.30-00 välillä. Haluaisin mennä aikasemmin nukkumaan, mutten ikinä kerkee jos vaikka haluunki jäädä kattoo vähä telkkaa tai koneelle ym. :D

2. Kuinka monta kertaa viikossa ratsastat? - 6-7 ,riippuu pidänkö vapaapäivän ihan vapaana vai käynkö kävelemässä maastossa.

3. Millainen on suosikki hevonen/ponisi? - Varmaan sellainen kuin Manta mihin vähän vielä Tompan luonneikkuutta ja teitty lisää näyttävyyttä ja liikettä ja kokoamisastetta niin ei haittais yhtää ;)

4. Miksi aloitit bloggaamisen? - Koska tykkäsin lukea monien kavereiden blogeja ja halusin itsekkin alkaa pitää blogia omasta hevoselämästäni kun se on niin iso osa arkeani.

5. Mikä on parasta hevosharrastuksessa? - Hevosen luottamuksen voittaminen ja muutenkin kun tuntuu ratsastaessakin, että olemme "yhtä" ja kun kaikki sujuu.

6. Millainen olisi päiväsi ,minkä eläisit uudestaan? - Monia! Usein kesäpäiviä, kun on kavereitten kanssa ja on hauskaa! En osaa nimetä yhtä.



7. Millainen on huonopäiväsi? - Varmaan sellainen kun mikään ei mene hyvin ,esim saa huonon numeron kokeesta, koulussa on superhyber tylsää ja poni ei tunnu toimivan :/

8. Millaista musiikkia kuuntelet? - Lähinnä englanninkielistä poppia :) Aika laaja käsite, muttakun niitä on monia.

9. Suosikki ruoka? - Tacot ja mäkkiruoka maistuu aina!

10. Suosikki juoma? - Coca cola ja kylmä kaakao. Oboy!

11. Oliko kiva tehdä tätä haastetta? - Olihan se, aika työlästä tietty kun pitää miettiä jokaista kysymystä, ettei nyt ihan tyhmiä kirjoita. :D

Ja viimeisen haasteen minulle antoi Veera.
Oho! Sillä olikin samat kysymykset kuin ensimmäiseltä, joten katsokaa sieltä! :)

Olipa työlästä! Kauan kesti, pitkä tuli, mutta viimein valmis! :)

6 kommenttia:

  1. minkä merkkiset nuo sun ratsastushousut on ? ihanat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on noissa kaikissa kuvissa eri housut, eli:

      Lisätty ravi -kuvassa on equilinen liimapintaiset, varsa kuvassa horzen normit ja viimeisessä kesäkuvassa gersemin farkkurarsastushousut. :)

      Poista
  2. Ihana postaus! ja voi kiitos <3

    VastaaPoista
  3. Mä tykkään lukea tätä blogia tosi paljon! Ootte niin hienoja Mantan kanssa, ja ihailen sun ratsastustaitoja! :) Kiva uus banneri!

    VastaaPoista

Kaikki positiivinen palaute on aina tervetullutta ! (: