24.2.13

Ohikiitävä hiihtoloma

Hei taas! Toivottavasti te, joilla oli tällä viikolla hiihtoloma, niin olette viettäneet hyvän sellaisen, ja ne jolla vasta alkaa niin hyvää hiihtolomaa! ;) Oisipa mullakin vielä toinen viikko hiihtolomaa...

Oltiin tosiaan alku viikosta siellä Euroopassa kiertelemässä ja kokeilemassa hevosia, eli pelkkä "heppareissu", en liikkunut kuin ratsastusvaatteilla, ajettiin vuokra-autolla paljon eri paikkoihin ja syötiin liian vähän, kun ikinä ei saanut mistään ruokaa tai ei ehtinyt syödä! :D Ennen lähtöä, ajattelin, etten osaisi sanoa mistään hevosesta mitään, että kaikki oisi yhtä samanlaisia hienoja ja läpiratsastettuja, mutta ei ollutkaan! Osasin jo itseasiassa hyvin paljon sanoa pelkän parin minuutin sisällä, että sopiiko hevonen minulle, tai millainen se on ratsastaa. Kuitenkin pari hyvääkin löytyi mistä aletaan nyt enemmän etsimään tietoa, mutta onneksi ei ole vielä mikään kiire sen asian suhteen kun ei ole vielä kesäkään... :)

Lauantaina lähdettiin kuitenkin jo aikaisin aamulla kahdeksalta ajelemaan ypäjälle, koska meillä oli taas vuorossa maajoukkueleiri ja teemana kúrit!
(huom. tämä postaus sisältää suurimmaksi osaksi muokkaamattomia ja huonolaatuisia kuvia XD)


Heti kun saavuttiin ypäjälle, niin poni ulos kopista ja kamat päälle vaan ulkona kun mulla alko valkku jo 10.30 ja piti ehtiä kävellä ja verkata. Tunnilla tehtiin aluksi perustyötä, vähän ravia ja taivutuksia, sulut ja avot läpi ja laukassa kokoamisisa ja käynninkautta vaihtoja. Lopuksi menin oman kúrini ilman musiikkeja kerran läpi ja se meni ihan ok hyvin, paitsi sulut, joita vielä hiottiin vähän lisää, kunnes sujui vähän paremmin. 





Sen jälkeen loppuverryttelin Mantan, kävelin ja vietiin se boksiin.



Sen jälkeen syötiin lounas ja itseasiassa koko loppupäivä vaan chillailtiin muitten kaa, et katottiin toisten valkkuja, sit käytiin Idalla ja syötiin päivällinenkin ja käytiin taluttaas poneja porukalla. 




Klo 18 meillä oli Markon luento, jossa puhuttiin kansainvälisestä kilpailemisesta, tulevista katsastuskilpailuista ja seuraavanpäivän ajoista ja mitä pitää tehdä ja miten. Se kesti noin tunnin jonka jälkeen mentiin taas minä, Anni, Ida, Janni ja Eve taluttamaan poneja maneesiin kun ulkona oli jo niin pimeetä. Sen jälkeen annoin Mantalla iltapöperöt ja heinät ja jätin sen nukkumaan, jonka jälkeen suunnattiin kurssarin TV-huoneeseen katsomaan putousta ja syömään iltapalaa, jossa oli muitakin.


jes! Karim voitti! :) jamaailmanihaninihminenparasjanni<333t.janni

Sen jälkeen mentiinkin jo nukkumaan.

Sunnuntaina (tänään) heräilin kasin aikoihin ja menin aamupalalle, jonka jälkeen menin kattomaan muitten kanssa toisten kúrejä ja vitsi niitä oli kiva kattoo ku kaikki oli tosi kivoja! :) Puol yhentoista maissa menin harjaamaan Mantan valmiiks ja sitten käytiin lounaalla, minkä jälkee äkkiä takas talliin pintelöimään poni ja muut kamat päälle ja verkkaamaan->
Verkassa Manta oli oudon jäykkä, se on siis lähipäivinä ollut tosi hyvä, mutta yhtäkkiä se ei ollutkaan niin hyvä, ja muutenkin tahme. Onkohan kiima? Kuitenkin tein aika samoja asioita kuin normaalisti verkatessa, takaset alle, taivutukset ,lisäykset ja avot sulut ja vaihdot läpi. Sain kiertää käynnissä radan kukkakoristeiden ohitse aitojen ulkopuolelta ennekuin aloitettiin, mutta Manta ei ollut niistä erikoisen ihmeissään. Kun pääsin aitojen sisäpuolelle niin nostin laukan ja Manta oli yllättävän rento tuomaripäädystä ja muista koristeista huolimatta. :) Vähän tahmea ehkä, joten sitä piti ratsastaa lopuksi koko radan läpi tooosi paljon! Mentiin siis Markolle ja tuomarille se oma kúr musiikkien kanssa läpi, niinkuin oikeissa kisoissakin. Sain suoraa ja hyvää palautetta ja parannettavaa mun kúriin. Paljon on nyt myös kotiharjoiteltavaa ravin ja sulkujen kanssa, että se kantais vähän paremmin ja taipuis paremmin loppuun asti... Ei tosiaankaan mitään turhaa, sillä harjoitteluahan vaan ja kansainvälisen koulutuomarin suorat kommentit ovat vain hyväksi nyt treenin kannalta! Laskettiin äidin kanssa kotona yhteis prosentit, ja jos oikein laskettiin niin about 65% oisi tullut. Ei mikään paras tulos, mutta ihan ok ekasta kúristä! :)









Sunnuntain ridakuvat ©Terhi - kiitos!


Loppuverkkojen jälkeen pistettiin vielä poni boksiin kuivumaan ja mentiin katsomaan muiden kúrit.


Sitten tämäkin ihana ja hauska viikonloppu oli taas ohi, poni koppiin ja heihei kaverit ja ypäjä!





























Suurinpiirtein tähän malliin meni siis minun hiihtolomani, liian nopeasti! Mutta eihän tässä olekaan enää kuin 3kk kesälomaan! ;) Sitä odotellessa...<3

11 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja mantalle sopii tosi hyvin toi vaaleensininen :)

    VastaaPoista
  2. oi ootte niin hieno pari mantan kans! muuten mitä luokkia aijotte nyt tällä kaudella mennä ? ja onko nuilla muilla sun kavereilla blogeja :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pm-katsastusluokkia. Ja muilla poniratsastajalilla ei ole blogeja kuin minulla ja Karolla: http://karojaleo.blogspot.com/

      Poista
  3. hienosti ratsastat :)! minkä merkkiset noi ratsi housut on ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vaikkei nyt mennytkään mitenkään super hyvin... mutta housut ovat equilinen :)

      Poista
  4. Oij ootte nii hienoja!!<3 ja söpö toi kuva mis ootte Jannin kans:3 muutenkii ihanii kuvia!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Lotta <3 Huomaa kyllä selvästi mitkä on otettu järkkärillä ja mitkä iPhonella.. :D

      Poista
  5. Mulla on Veerasta joitakin kisakuvia sunnuntailta 23.2 :)

    VastaaPoista

Kaikki positiivinen palaute on aina tervetullutta ! (: