3.3.13

Aluevalmennus

Elikkä viime viikonlopun maajoukkueleirin jälkeen, maanantaina molemmat ponit raspattiin ja rokotettiin ja ne sitten vietti pari kuolaimetonta päivää kävellen vaan, keskiviikkona ja torstaina verryteltiin, perjantaina mulla oli tunti ja nyt viikonloppuna kahden päivän aluevalmennus Tuulentallilla.

Lauantaina tultiin tallille iltapäivällä kun mun oli tarkoitus ratsastaa Tomppa, koska Veera on ollut koko viikonlopun kuumeessa. Tuli kuitenkin vähän kiire joten päätinkin vain irtojuoksuttaa Tompan ympyrässä. Ainakin sillä energiaa näytti olevan kun jaksoi juosta niin kauan, joten teki varmaan vain ihan hyvää. 

Sen jälkeen pakkasimme Mantan koppiin ja suuntasimme Järvenpäähän aluevalkkuihin. Verkan jälkeen aloitettiin Nipsun kanssa ravissa, pyöreellä ja matalalla kaulalla, että saan selänkin nostettua ylös pyöreemmäksi. Tein paljon ravivoltteja ja taivutuksia ympyrällä, minkä kautta aloin pikkuhiljaa nostaa edestä ryhtiä ja tekemään avo- ja sulkutaivutuksia uralla ja diagonaaleilla. Keskivaiheessa tuntia Manta oli itseasiassa aika hyvä, joustava kädelle ja pohkeen edessä. Lopuksi vasta aloimme tekemään enemmän laukan kokoamisia ja laukka-käynti, laukka-ravi siirtymisiä, niin poni vähän väsyi ja alkoi tukeutua ohjalle. Kuitenkin töitä oli tehty niin että hiki virtasi kummaltakin! Manta jäi sitten ko. paikan talliin yöksi ettei tarvinnut lähteä enään pimeällä lumituiskulla ja liukkailla teillä ajelemaan traikun kanssa, kun seuraavana päivänä meillä oli kumminkin valkku jo 9.30. 

Sunnuntaina aloitettiin samoista asioista kuin edellisenä päivänä ja se oli jo paljon paljon parempi. Tehtiin sitte samoja, eli avoja ja sulkuja eri tempoissa ja Manta oli tosi hyvä! Laukka käynti siirtymät ja takaritkin meni hienosti ja parit lisäykset meni hyvin ylämäkeen ;)  Nipsukin sanoi, että se näytti lopuksi tosi hyvältä ja oli paljon parempi kuin edellisenä päivänä muutenkin. :) 
Kun oltiin kuivateltu hikinen poni, kääritty loimiin ja pakattu autoon, niin ei siinä pitkälle ajeltu kun heti ensimmäisessä risteyksessä, auto jäi sutimaan paikalleen! Ei kyllä mikään maastoauto, mutta vaikka neliveto onkin, niin ei se mennyt enään eteen tai taakse vaikka hiekkaa heitettiin renkaiden eteen. Onneksi tallin omistajan mies tuli hinaamaan meidät ylös sieltä niin päästiin jatkamaan matkaa! Hirveä tunne kuitenkin kun auto ei liiku mihinkään, poni kyydissä ja vastaantulijat ihmettelee, kun eivät pääse läpi.

Tässä vielä lyhyt kooste lauantain tunnin raviharjoituksilta. Muuta ei sitten tullutkaan videolle.


Tänään kun tultiin takaisin kotitallille, niin Manta pääsi tarhailemaan ja lähdin ratsastamaan vielä Tompan maneesiin! Tein samoja harjoituksia Tompalla kuin Mantan valmennuksissa. Tomppa oli itseasiassa yllättävän hyvä! Se oli pyöreä, kevyt ja energinen! Käynninkautta vaihdotkin sujuivat jo paljon paremmin kuin on koskaan sujunut! Tein niitä siis Nipsun ohjeilla eli ympyrällä ja/tai pienellä voltilla väistöä laukassa, mistä siirtyminen käyntiin, niin se ei vaan töksähdä alamäkeen, niinkuin Tompalla on tapana vaan laskeutuu takajalat alla. Tomppa oli siis ihan super poni! <3 Koko maneesikin oli ihan tyhjä niin oli ihana ratsastaa pitkiä diagonaaleja yksikseen. :) Lopuksi tein vielä huvikeseni diagonaaleilla sarjavaihdoja ensin neljä askelta-vaihto ja sitten kolme askelta-vaihto. :) Hieno poika!

19 kommenttia:

  1. tsiiisus ootte hienoi !!! tosi hyvän näköst menoo njammm♥♥ khihi hienot tytöt !!♥

    VastaaPoista
  2. Ella meette NIIN hyvin manta liitotassu aah ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyhh..! Noh ollaanhan me nyt vähän treenattu tässä..:D kiitos ♥

      Poista
  3. "ihan kiva" ravi mantalla... Hienoja ootte! (:

    VastaaPoista
  4. Voii ootte niiin hienot!! Manta on niin super<3 ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoooos Erikaa ja niin onki <3 love of my life u know ?;)

      Poista
  5. En oo varmaan ikinä nähny Mantaa noin hyvänä!? Ootte kehittyneet huimasti kun selailee blogin alkutaipaletta, hyvä te :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Niimpä, ollaanhan sitä täs vähän treenattukki :)!

      Poista
  6. Näyttää ihan tosi hienolta! Ja vitsi mite mageeta ravia tosta ponista lähtee:DD<3

    VastaaPoista
  7. Ootko tulossa sunnuntaina estekisoihin??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole, En oo hypännyt taas vähään aikaan :)

      Poista

Kaikki positiivinen palaute on aina tervetullutta ! (: