23.3.13

Maaliskuun maajoukkueleiri

Nyt oli sitten tämän vuoden viimeinen maajoukkueleiri pe-la, ellei pääse siihen kuuden parhaan joukoon ja pääse vielä ensi kuussa "VIP-leirille", mutta se sitten selviää aika lailla ensi Future Cupin tuloksien perusteella, mitkä ovat jo parin viikon päästä.

Perjantaina saavuimme Ypäjälle jo klo 10.30 aikoihin, jolloin lastasimme Tätini kanssa (äitini ei päässyt viemään) ponin pois traikusta ja kisakaappi + muut kamat myös. Luvassa oli aika tiukkaa aikataulua, joten kokoajan sai olla aika tehokas, sillä sen jälkeen kävimme lounaalla ja suoraan leiriliikuntaan 5.tallin yläkertaan.

 Meillä oli uudet kuntotestit, jotka olivat ihan kauheat! Tää oheis treenaaminen on vähän jäänyt ja sen kyllä huomasi tuloksissakin, sillä jopa huononsin parilla numerolla punnerruksissa ja kyykyissä, mutta vatsoja sain parisen enemmän. Venytystestissäkin olin vielä syksyllä saanut kiitettävästi kämmenet maahan, mutta nyt oli vaikeaa osua sormenpäillä edes varpaisiin! Huh, nyt kyllä täytyy tälle rautakangelle lisätä vähän tuota kotitreeniä... Tein siis kuntotestit ensimmäisten  joukossa, niin pääsin sieltä suoraan tallille laittamaan ponia kuntoon. 

Tällä kertaa olimme ensimmäistä kertaa 3-tallissa, mikä oli ihan kiva, erilainen ja vähän pienempi kuin se valmennustalli. Lähdin jo 45min ennen tunnin alkua kävelemään ulos ja 30min ennen menin Haimi-halliin verryttelemään. Tein verkassa aika paljon samoja asioita kuin kotitreeneissä kun aloitetaan tuntia, eli suoristamisia, taivutuksia, parit avot, takarit ja käynninkautta vaihdot. Sitte pidin pari kävelytaukoa välissä kunnes tunti alkoikin.

























Stella kysyi aluksi kuulumisia, miten on mennyt, nykyisestä kúristä ja kaikista muista kuulumisista mitä tuli nyt alussa mieleen. Aloitettiin sitten ravissa tarmokasta ravia eteen, mutta silti rauhallista, ettei se näytä kiireiseltä. Siitä teimme avoja ja sulkuja, ennen niitä piti ottaa enemmän kiinni ja valmistella huolellisemmin, mutta suluissa piti mennä reippaammin, ettei liike katoa.






 Kävimme myös pys. ja peruutukset läpi. Manta ei millään vieläkään malttanut seistä, tassutteli vain ,joten mun piti pistää pohkeet paremmin kiinni, ettei se ennakoisi, että ollaan menossa taaksepäin vaan enmmän eteenpäin ja että se astuu painollaan niille etujaloille. Sen jälkeen menin vielä vähän FEI henkilökohtaisen joukkueohjelman osia ja lopuksi koko radan, joka meni tosi hyvin! Se oli ihanan kevyt ja pohkeen edessä melkein koko ajan. :)










kuvat: ©Karo Vuojolainen
























Tunnin jälkeen Manta olikin jo ihan hikinen, vaikka maneesi oli aika kylmä. Elikkä töitä oli tehty!

Sen jälkeen koko loppupäivä olikin aika vapaata, hoidettiin ponia, syötiin, kateltiin muitten valmennuksia ja juteltiin ja oltiin vaan muitten kanssa. :) Ja sitten aikaisin nukkumaan sillä seuraavana aamuna oli aikaisin herätys!

Elikkä lauantaina pitikin herätä jo 5.30, pukea päälle ja käydä antamassa ponille vähän heinää pohjalle, sillä meillä alkoi jo 7.30 valmennus! Hyi että mulla oli heti aamusta, ja on vieläkin kaikki lihakset, varsinkin reidet ja vatsalihaksia myöten tosi kipeät sen eilisen kuntotestin jälkeen..!
Tein tälläkertaa vähän lyhyemmän verkan kuin edellisenä päivänä, jotta Manta jaksaisi mennä vielä tunnilla. Se oli ihan ok, ehkä vähän jäykempi edellispäivän valmennusten jälkeen. Aloitettiin tunti käynnillä kaulan ja muodon harjoittamisessa erilaiseksi, eli alemmas pyöreämmäksi, asettuu ja taipuu molempiin suuntiin, sama ravissa ja laukassa, poni kulkee eteen ja on kaulasta matala ja pyöreä ja taipuu hyvin pohkeen ympäri. Alettiin sitten mennä FEI henkilkohtaista ohjelmaa poneille osa osalta läpi, ja jos joku kohta ei onnistunut, niin tehtiin uudestaan. Tämä rata ei mennytkään niin hyvin kuin eilinen, mutta musta henkkari on kumminkin vähän vaikeampi. Yhdessä vaiheessa piti tulla yksi vastalaukasta käynninkauttavaihto uuteen vastalaukkaan monta kertaa, kun en vain osannut ratsastaa sitä tarpeeksi hyvin, se tuli siihen joko liian pitkänä, että pysähtyi tai sitten ei malttanut kävellä maltillisesti, joten näitäkin pitää sitten harjoitella kotona. Ja niitä pysähdyksiä..! Ettei se tassuttele koko ajan... :D Mutta pääosassa ihan hyvin kuitenkin meni! :)

 Sen jälkeen vietiin poni talliin, annettiin aamu prixit ja käärittiin loimiin ja mentiin syömään vasta oma aamupala. Sen jälkeen olikin taas vähän aikaa katsoa muitten valmennuksia, kunnes kävin kävelyttämässä Mantaa, sitten lounas, palaveri valmentajien kanssa ja kotiin! Siinä meni taas sekin leiri. Hauskaa oli ja paljon tuli taas opittua!

Ainiin, tällä leirillä ei mentykkään kúrejä, eikä ollutkaan tuomareita, niinkuin olin aluksi kuullut. Eikä mulla ole lauantain tunnista kuvia, kun Karo ei herännyt niin aikaisin mun takia haha :D mutta ei se mitään, jos kerkeän niin saatan tehdä vielä myöhemmin näistä valmennuksista videokoosteen.

Näin rennosti me otetaan! ;)

13 kommenttia:

  1. Olitko keskiviikkona Hyyppärän kentällä ridaamassa Tompalla??

    VastaaPoista
  2. Voi kuulostaa kivalta!(: Ootte te vaan niin hienon näkösiä että ei voi muuta sanoo:D! ja ois kyllä kiva nähdä se kooste;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Ja niinpä.. sitä odotellessa, toivottavasti ehdin vielä tämän viikon puolella! :D

      Poista
  3. haitko ponimiittiin? :)

    VastaaPoista
  4. Älä ihmettele, jos tuun kisois maanantaina juttelee sulle ;) Jos haluut voisin kuvata sua & Veeraa, radalla tai muutenkin!

    VastaaPoista
  5. Mä kaatuisin suorin vartaloin selälleni jos saisin kurista 65% :S

    VastaaPoista

Kaikki positiivinen palaute on aina tervetullutta ! (: