5.4.13

Muutoksia suunnitelmiin

No voihan herpesvirus! Äh.. voitte vain kuvitella kuinka turhauttavaa on kun on koko viikon valmistautunut ypäjällä järjestettäviin DTT:n kansallisiin ja ensimmäisiin pm-katsatuskisoihin jotka oisi järjestetty nyt tänä viikonloppuna, kamat kiillotettu ja pakattu, yöpymiset varattu, koulusta vapaata pyydetty, poni viritetty kisakuntoon ja sitten alkaakin keskiviikko iltana tämä irveä herpesvirus kohu mistä kaikki hevosihmiset parhaillaan puhuvatkin tai vähintään ovat kuulleet. Saatiin sitten pähkäillä, että mennäänkö vai ei, ja riski otettiin joten ei peruttu ilmottautumista niinkuin moni muu, mutta oltaisiin menty vain päiväkeikalla eli majoitukset peruuttiin. Kuitenkin tänä aamuna olin taas orientoitunut kilpailuihin lähtöön pieni jännitys tietenkin heti aamusta mahassa. Ja kun saavuttiin tallille niin soitetaankin,että kisat ovat nyt peruttu. Noh, ei siinä muuta kuin kisakamat päällä kotimaneesiin ratsastamaan kun en tietenkään ajatellut ottaa normaali ratsastusvaatteita mukaan. Onneksi en ollut vielä ehtinyt alkaa ompelemaan lettejä, saatikka ajelemaan kohti ypäjää trailerilla! Valmentajakin olisi lähtenyt kanssamme ypäjälle verkka avuksi, muttakun ei tullut lähtöä niin pidettiin siinä sitten tenkapoo valmennus kotona. 


Tässä kuvassa näkyy erityisen hyvin tuo tiimi hupparin selkämys.



Valkku meni yllättävän hyvin! Manta oli ihan ihmeissään valkoisita vermeistä, mun nutturasta ja valkoisita housuista se oli jo varma, että nyt lähdetään kisoihin, mutta toisinkävi, nyt ponia huijattiin. Mentiin tunnin lopuksi rata, joka oltaisiin menty tänään siellä ypäjällä ja sekin meni ihan hyvin. Voi vitsi, että tuli ylipäätänsä toi koko virus niin ei päästy tonne kisoihin, kun Manta ois nyt ollu just hyvä! Mutta tietenkin toi oli tosi viisas ratkasu siltä seuralta, ettei nyt sitten tartunta leviä. Taidetaan itsekkin pitää nyt "linjat kiinni" tässä pari viikkoa ja treenaillaan vaan normaalisti kotona. Muitakin hyviä puolia tässä on, että nyt mulla on vapaa viikonloppu! Muuten ois menny koko vkl siellä kisoissa, niin aattelin nyt lähteä huomenna tampereelle hevosmessuille, vaikka kävinkin jo lyhyesti helsingin hevosmessuilla niin lähden kuitenkin kun hippoksen mukana tuli sinne ilmaislippukin. :)

Ei tässä sen kummempia itseasiassa edellis viikolla olekkaan tapahtunut. Maanantaina oli seurakisat, missä Veera meni Tompalla k.n.special, mutta eivät pitkälle pötkineent kun tomppa alkoikin vähän sikailemaan... Varmaankin johtuu siitä, että sillä on keväällä muutenkin vähän kevättä rinnassa ja sitä ei ole nyt kuukauteen mennyt kukaan muu kuin veera, joten tämänviikon se on ollut kunnon isojen tyttöjen  koulussa ja sieltä ei helpolla pääse ;) Eli siis mun ja Viivin.

Mä menin itse myös rataharjotuksena tätä DTT:n kisaa varten FEI ponien joukkueohjelman. Se ei mennyt kuitenkaan ihan parhaiten, sillä Manta oli tosi hermostunut koko radan ja mulla oli omia pikku vikoja myös tosi paljon radalla mm. pitkä lisätty ravi linja meni laukalle, koska Manta alko painuu alas, joten puristin pohkeella, että saisin sitä paremmin ylämäkeen (ehkä vähän liikaakin) ja sitten se alko jotain pomppimaan jne. mutta jos jossain niin noissa harjoituskisoissa noita virheitä saa vielä sattua ja korjatakkin noita asioita, mutta taas arvokisoissa ei.
Tässä kuitenkin vähän kuvia:




hmmp..?






En muista enää kuka kuvannut mitä, mutta kuvat: ©Reetta Vilma & Lilli


No ei tässä nyt muu auta kuin pitää vähän taukoa, kunnes tää virus tilanne rauhottuisi. Yritän päästä vielä viikonloppuna postailemaan. Ainiin vielä olin luvannut sen videokoosteen niistä maajoukkuevalmennuksista, niin yritän ehtiä sitäkin tässä lähiaikoina. :)  Puspus ja hyvää yötä! ♥

10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. hihi :D mut toi on aika huono pidennys kun se lähti iha alamäkee ku en ehtiny korjata :(

      Poista
  2. Täytyy nyt sanoa, että teidän kuvia on aina niin kiva katsoa, istut todella kauniisti ja näytätte nykyään niin hyviltä yhdessä, Mantasta on tullut ihan superhieno! Saan postauksistasi lisää motivaatiota oman kouluponinalkuni kanssa treenaamiseen, kiitos siitä :)

    Paljon tsemppiä tulevalle kisakaudelle, toivottavasti näkisin teitä tällä kaudella vihdoin kisoissa ihan livenä! Harmi, että nuo kisat nyt peruuntuivat, Ypäjällä on aina kiva kisata, mutta onneksi tulee uusia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! :) Ja niimpä, mutta hyvä vaan, että saataisiin tuo virus karkoitettua.

      Poista
  3. asdfghjkl luet niin mun ajatuksii tos ekas kappalees :D hieno Manta !!

    VastaaPoista
  4. minkä pitusia kannuksia sä käytät? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä 14mm, mutta nyt kun tuli uudet muutokset sääntöihin, että FEI radoilla saa käyttää poniratsastajatkin korkeintaan 35mm niin käytän välillä, ja etenkin kisoissa 25mm :)

      Poista

Kaikki positiivinen palaute on aina tervetullutta ! (: