8.9.12

Vastauksia!

1. Jääkö jompikumpi poneista teille loppuelämän kotiin? - Ei näillänäkymin, kun ei omaa talliakaan omisteta. :/ vaikka oisihan se kiva!

2. Mitä ponivuosien jälkeen? - Varmaankin junnuhevosen etsintä (ellei oltais sitä jo löydetty) ja sillä treenaaminen ja Manta jäisi sitten Veeralle

3. Montako kilometriä teiltä on Mantan ja Tompan tallille? - Noin 20km? en oo ihan varma mut noin. 20min menee

4. Mitä asetat itsellesi ensikauden tavoitteiksi? - pm-katsastus luokat, SM ja mielellään (jos siis hyvin menee) niin edustus pm joukkueessa :) tietenkin jos pysytään terveinä ja treenataan talvi ahkerasti!

5. Kilpailetko enään Tompalla? - En. Taidan keskittyä ensikaudella pelkästään Mantaan! :)

6. Kasvatko vielä pituutta? - En tiedä, ehkä vähän ja toivottavasti!

7. Minkä pituinen olet nyt? - Jotain 162cm :D

8. Oletko koskaan saanut/voittanut voittoloimee? - En.

9. Parhain kisakokemuksesi/tuloksesi Mantalla? - kaikki onnistumiset kisoissa kun menee hyvin ja voitetaan ym :) varmaan just nää putkeen menevät ponicupit ! ja tulos oli yhestä niistä ponicupin osakilp 68.jtn% eli meidän enkka kansallises He A:ssa!


10. Montako kansallista olet nyt tähän mennessä mennyt? - Aloitin kansallisten luokkien menemisen tällä kaudella vasta ja oon menny nyt varmaankin 6 kansallista, eli kaikki ponicupin osakilpailut ja finaali :)

11. Mikä on sinun mielesta maksimi pituus ja paino ponille? - no periaatteessahan se ei oo pituudesta kiinni jos on vaan hoikka, mutta saattaa mennä ratsastaminen vähän hankalaks jos jalat roikkuu jossain maankamaralla ja menee ponin mahan ympäri jne. ja riippuu tietty poninkin koosta, mutta esim. Tompan kokoselle(134cm)ponille ehkä MAX. 55-60kg ja 160cm semmoseen jokapäiväiseen menoon.

12. Minkälaiset olosuhteet teillä on nyt Mantan ja Tompan tallilla? - ihan kivat. Se on sellainen kotoisa vanha pikkutalli missä on mukava pieni porukka :)

13. Kisaako pikkusiskosi? - Ei vielä, mutta heti kun tulee meidän seuran seurakoulukisoja niin ilmoittautuu aluksi He C :) ja ens kesänä ois tarkotuksena, että se vois mennä Tompalla aluekoulukisoja

14.aijotteko ostaa hevosen kun sun ponivuodet loppuu vai jatkaa ponilla vai jatkaa kisaamista olenkaan? - Tarkoituksena ois hankkia junnuhevonen ja jatkaa kilpailemista ja treenaamista.

15.jääkö sulla ollenkaan aikaa tallin ulkopuolella kavereille? - No jää, muttei tietenkään yhtä paljon kuin harrastuksettomille ihmisille. Jos ei ole kisoja niin usein viikonloppuisin ehdin olla kavereitten kaa ja joskus, jos ei ole kokeita niin arkisin koulun ja tallin jälkeen illalla ja keskiviikkoisin kun mulla on tallivapaa ja Mantalla vp  :)


16.kauanko olet ratsastanut? :) - 7 vuotta 

17. Mikä on sun lempi varustemerkki? - Vaikee sanoa, sillä aina sillä merkillä ei ole väliä, kunhan on kiva ja kestävä. Muttaa equilinen huovista oon tykänny ja escadronin pintelit ja suojat on hyviä ja tietty KL ;)

18. Mitä suitsia käytät koulusuitsina (oikei, tyhmä kysymys XD - Mantalla on kahet suitset ja molemmat on schockemöhle merkkisiä eli toisia niistä käytän.


19. Ovatko vanhempasi hevosihmisiä? - Eivät, mutta ovat oppineet yhtä sun toista nyt kahden vuoden aikana mm. ruokinnasta ja loimituksesta ja kaikesta. Itse eivät silti ratsasta.

20. Mieleenpainuvimmat kisat? - Vaikea sanoa, sillä kaikista kisoista on jääny joku hyvä tai huono muisto. Mutta tämän vuoden poniderby oli kyllä Tompalla tosi kiva! Sillä oli lämmintä ja siellä oli paaaljon tuttuja ja kavereita kenen kanssa sai rupatella ratojen jälkeen ja niinä päivinä + sijoituin molempina päivinä!


21. Elämäsi onnellisin/paras hetki hevosten kanssa? - Monia! Mutta esim. kun käytiin uimassa ponienkaa ekoja kertoja niin se oli niin jännää ja ihanaa! Ja se kun on koulutunnilla ja kaikki menee täydellisesti, SE tunne! Myös ponimeetissä oli super kivaa!

22. Millainen olisi unelmiesi talli? - Iso, siisti ja kodikas talli missä kaikki oisi suht. uutta ja siistiä vessaakin myöten :D Ja lämmitetty iso puumaneesi tietenkin ihan lähellä, hyvä ja iso kenttä myös vieressä, kokopäivä tarhaus, laitumia, että kaikki hevoset pääsisivät laitumille, hyvät maastoreitit missä maastoesteitä ja tietenkin järven ranta max. 7km päässä missä saisi uittaa! 

23. Entä hevonen? -  osaava, ei liian iso, ehkä 160-169cm korkea, _kiltti_, anteeksi antava, pehmee kädelle, kevyt, herkkä, mutta rauhallinen ja nätti, vaikka musta, rautias tai ruunikko! :) 

24. Mikä hevonen/poni on jäänyt pysyvästi mieleesi (omia ei lasketa)? - varmaan entisen ratsastuskoulun Passo poni jolla menin aina joka tunti ja jonka kanssa hyppäsin korkeimman esteen mitä olin siihen asti hypännyt ja jolla menin kaikkiin tallikisoihin. :)

25. Onko sulla paljon kavereita/ystäviä? - On. Koulukavereita, sukulaisia ja varsinkin viime vuosien aikana oon saanu paaaaljon uusia heppakavereita kisoista yms! :)


26. Riittääkö sun aika kavereille ja onko sulla paljon kavereita hevospiireistä? - Kyllä   joskus arki-iltoisin, etenkin perjantai-iltaisin yritän ollta tehokas niin ehdin jo kuudeks kotiin niin siinä ehtii vielä paljon! Ja tietty vkl ja lomisin ehtii nähdä niitä kauempana asuviakin kavereita.

27. Lempiruoka? - ööö mäkkiruoka? :D noei, jos ihan "oikee ruoka" niin varmaan tortillat ja broileripasta tai jotain syön melkein mitä vaan :D

28. Entä juoma? - perus cocis ;)


29. Eka poni, jolla ratsastit? (: - hmm varmaan yks minishettis Jasu jonka selässä pääsin menee kerran käyntiä joskus ehkä 4-5v :D

30. Millon kävit ekoissa kisoissa? Ja miten ne meni? (: - no jos entisen ridakoulun tallikisoja ei lasketa (missä menin he C:kin helpompia ja arvostelu oli aika armollista) niin Tompalla menin mun ekat seurakisat 30.1.2011 c-merkin kouluohjelma ja sain 60.50% 

31. Isoin hevonen, jolla oot ratsastanu? :D - Cala ruuna saksassa mikä oli ainakin 180cm !


32. Pienin poni, jolla oot ratsastanu? :D - Jasu minishettis! En tiiä säkäkorkeutta, mutta varmaan jotain 80cm?

33. Mikä on hauskinta, mitä oot hevosten kans tehny? :D - Uiminen!


34. Tykkäätkö sinä kirjoittaa blogiin? - Juu!

35. Onko teidän ponit koko päivä tarhauksessa vai puolpäivää? - Kokopäivä

36 .Monta vuotta kävit ratsastus koulua? (jos ees kävit) :D - 5 vuotta

37. Onko sulla ollu vuokra ponia/hevosta ennen omia? - Ei

38. Mikä hevonen/poni on söpöin sun mielestä? (ei lasketa omia);D - Voi ei emmä tiiä :D Oisin sanonu, et Tomppa, muuut.. hmm kaikki ponit on oikeestaan aika söpöjä niin en voi nimetä yhtä :D Mut mun mummin varsa on kyl ihan himo suloinen! niin vaikka se! :)

39. Mitkä 3 on sun lempi blogit? - Lollun Jutan ja Emmin . On niitä muitakin, mutta nää nyt tuli mieleen kun ne on aktiivisia ja niitten blogit on kiinnostavimpia!

40. Harrastatko tai harrastitko jotain muuta kuin ratsastusta? - Harrastin 7 vuotta pianon- ja viulunsoittoa, mutta lopetin tänä syksynä molemma, sillä mulla ei ollut enään aikaa eikä innostusta harjoittelulle.

41. Kuinka monella hepalla oot ratsastanu? - Tää onki vaikee! Jos nyt näin nopeesti lasken niin varmaan noin 20 eri hevosella, ehkä jopa useemmalla.

42. Kuinka monta kertaa oot tippunu yhteenä kaikilta hevosilta? - 9 kertaa


43. Mikä on sun korkein este minkä oot hypänny? - 110-120cm (?)

44. Käytätkö usein poneillasi kannuksia? - Käytän. Melkein aina paitsi maastossa.

45.  kuvaile itseäsi 3 sanalla ? - Ystävällinen, huumorintajuinen, rauhallinen ? ainkin joskus :D

46. pienin poni jolla olet ratsastanut ? - Jasu 80cm.

47. korkein jota olet hypännyt ? - 110tai120cm varmaan saksassa yhdellä hevosella,

48. lempi biisi ? - ei mulla oo oikeen lempi biisiä, kuuntelen vähän mitä spotifysta tulee :D eli siis enimmäkseen poppia kuuntelen!

49. lempi hevosrotu ? - ai hevosissa? öö emmä tiiä :D ei se tavallaan rodusta oo kiinni vaan hevosesta mut varmaan joku hannoverilainen tai joku hieno puoliverinen tai vastaavaa :D

50. milloin sait ekan hevosesi ? - Tompan, täytettyäni 13.

51. lempi väri ? - Vaaleensininen tai vaaleenpunainen !

4 kommenttia:

  1. oho oho sähä oot truu esteratsastaja !:DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha :D tai sit en! Kun nyt kerran yhellä estekonkari hepal hyppelin nii :D

      Poista
  2. mä en oo vielä päässy kiinni tosta tompasta. etkö enää ratsasta sitä ? tai kilpaile ? miksi ? voisitko kertoo siit enemmä oon lukenu ton ylä boksi homman mut en saanu noita siitä kiinni :) mut tää sun blogi on ihan super kiva !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon jo niin pitkä sille ja Tomppalle on jo aika haastavia ne vaativammat luokat niin sen takia en enään mene sillä kun vaan läpiratsastan kerran viikossa. Pikkusiskoni Veera (10v) sen sijaan ratsastaa Tomppaa päivittäin ja aloittaa myös kilpailemisen ensin seura tasolla ja ensi kaudella olisi tarkoitus, että Veera pääsisi starttaamaan ensimmäisiä alue He C-B luokkia Tompalla :) Ja keskityn ensi kaudella siis vaan yhteen poniin, Mantaan,sillä Mantassa on enemmän potentiaalia ja kahden ponin treenaaminen samanaikasesti vie paljon aikaa :/ Toivottavasti selvensi! Ja kiitos, kiva että tykkäät! :)

      Poista

Kaikki positiivinen palaute on aina tervetullutta ! (: