10.11.12

Puomi verkkaa

Hups! En oo näköjään taas vähään aikaan postaillu, mutta hyvin on menny mm. eilen kouluvalkussa kun jakso taas yrittää täysillä niin Manta oli ihan super!♥ Ei kyllä tietenkään kuvia, kun pimeässä maneesissa on niin huono kuvailla, tyhmää!

Tänään tultiin vasta illemmalla tallille. Hoidettiin ponit reippaasti ja käveltiin maneesiin. 
Maneesissa oli ihanan hiljaista kun oli jo sen verran myöhä (klo 18.30?) ettei koko maneesissa ollut kerrankaan ketään!

 Laitettiin sitten yks maapuomi linja mis oli 4 puomia ja toiselle pitkälle sivulle (uran sisäpuolelle) 2 puomia pitemmällä laukkavälillä. Verkkasin Mantan aika normaalisti kevyttä ravia ja laukkaa molempiin suuntiin noin 15min aika pitkässä muodossa. Käyntitauon jälkeen aloin ravaamaan ympyrällä, että saan sen hyvään raviin siirtymisillä, että se on kuulolla ja suuntasin sitten ensin käynnissä puomeille, koska Manta aina villiintyy nähdessään maapuomeja(?)  ja sen jälkeen ravissa. Askeleet ei aina osuneet oikein kohdaalleen, mutta yritin parhaani mukaan ottaa puolipidätteitä, ettei osuis puomeihin. Vaikka Mantalla on estesukua niin sillä ei oikein oo kordinaatiota edes noihin puomeihin, koska sillä ei oo paljoon hypätty tai muutenkaan treenattu esteitä/puomeja.. kouluponi! Pari kertaa laukka puomi välilläkin kuului vähän kolinaa puomeihin kunnes muistin taas ottaa ne puolipidätteet ja säädellä välejä niin perfecto! Veera ja Tomppa teki samoja juttuja ja niillä tietty meni hyvin, kun Tomppa on niin konkari näissä jutuissa. Sille ne on "vaan maapuomeja" ,kun taas Manta on ihan täpinöissään. :D Mentiin siis pelkkiä ravipuomeja ja laukkapuomeja noin 30min eritavoin molemmista suunnista. Lopuksi vielä keventelin uraa pitkin avoilla ja väistöillä ja manta oli taas ihanan pehmeä ja mukava♥ toisin kuin olin kuvitellut, että se tulisi vaan kovemmaksi, kun joutuu pidättelemään intopintoponia. Ehkä nää nappulat alkaakin jo löytymään vähän helpommin! ;)

viime kesänä ylittämässä maapuomia


Huomenna taidan mennä maastoon molemmilla erikseen jos sää suosii! :) 
Huomasittehan myös, että laitoin tuohon vasempaan yläreunaan tuon Lukijoiden ikä-galluppi -kyselyn, eli vastaamaan vaan! Ois kiva nähdä minkä ikäset ihmiset tätä mun blogia jaksaa seurailla!

2 kommenttia:

  1. Ihana blogi ella :) On sillä Mantalla puomeja treenattu enemmän kun mitään, 4 vuoden ajan joka päivä. 3 ja puolen vuoden treenauksen jälkeen ne alko sujua mutta voin kuvitella miten neidillä alkaa välkkyä punasella jos ette oo pitkään aikaan menny ;) Joku sillä vaan pääss viiraa ettei niitä voi koskaan mennä sivistyneesti, joka päivä vaan yks puomi maahan ja sen yli niin kauan että menee nätisti, kyllä sekin osaa jos haluaa :p pusuja ja haleja, sait just uuden fanin sun blogille :*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei täällä meidän ruuhkailta maneesissa kyllä aina kerkiä, mutta silloin tällöin :)! Ja viedään,kiva! :)

      Poista

Kaikki positiivinen palaute on aina tervetullutta ! (: