24.11.12

Vastauksia kysymyksiin

1. Minkä tasoisia manta ja tomppa on? Esim (helppo A ja tällee..) - Tomppa on He A ja re 80-90cm ja Manta He A ja re? :) Näkee myös niitten omilta sivuilta!



2. onks kiva pitää blogii ? - Juu, on aina ihana alkaa kirjoittaa kun saa sellaisen kunnon inspiraation tai on jotain tosi kivoja kuvia mitä on pakko päästä laittamaan tai jotain clippejä mistä tehdä videokoostetta! Varsinkin kun saa kaikkia kivoja kommentteja mitkä innostaa vielä enemmän, kun huomaa, että joku oikeasti pitää ja lukee blogiani! :)

3. mitä väriä tykkäät pitää mantalla, tai niiku mikä sille sopii, jos on joku 
tietty ? - vaaleenpunainen!

4. lempi heppakauppa ? - varmaan hipposport! Hyvät valikoimat. :)

5. lempi ratsastus''asuste'' ? - Näistä mitä mä omistan niin on ainakin CO (charles wellington classic -ratsastuskypärä) ja equilinen ratsastushousut ainakin.

6. isoin hyppäämäsi este ? - Luulisin, että joku 110cm yhdellä isolla hevosella saksassa.

7. missä kävit ennen kuin sait oman ponin ? - 5 vuotta Vaahteranmäen ratsastuskoulussa.

8. Jos omistaisit falabellan, niin mitä tekisit sen kanssa? - Opettaisin varmaan temppuja ja agilityä tai opettelisin ajamaan!

9. Jos omistaisit melkein 2 metrisen hevosen, niin mitä tekisit sen kanssa? - No riippuu minkä luonteinen ja rakenteinen, jos tosi kiltti ja norm. niin varmaan ratsastaisin ihan normaalisti? Tai antaisin jonkun muun ratsastaa tai opettelisin ajamaan ;)!

10. Miten valmistaudut kouluun aamulla? - Herään 7.30, pesen hampaat ja naaman, meikkaan, harjaan/laitan hiukset, puen päälle, syön aamupalan ja juoksen bussiin noin 9.30. :)

11. Oletko koskaan käynyt Apassionadassa (en ole varma miten se kirjoitetaan)? - Olen käynyt  pari kertaa Apassionatassa. :)

12. Mitä kaikkea olet käynyt katsomassa Hartwall areenalla? - Ainakin viime vuonna maailman cup esteitä, grand prix koulua, esteitä 140 ja 160 ja korkeus hyppyä kerran.

13. Onko äitisi/isäsi hevosrakkaita? - No en tiedä "rakkaita" mutta kyllä pitävät hevosista :)

14. Onko sinulla ollut muita lemmikkejä kuin hevosia? - On, bichon frisé koira Lumi.

15. Tiedätkö kylän jonka nimi on Luumäki? - En ole kuullutkaan. :D

17. Kauanko oot pitäny blogia? - Marras-Joulukuusta 2011 lähtien, mutta ensimmäiset postaukset eivän näy, koska olen poistanut niitä, jotta saisin lisää tilaa blogin uusille kuville. :)

18. Montako vuotta oot ratsastanu? - 7 vuotta.

19. Sun taso? - Kansallinen He A(FEI) . Ja re varmaan 80cm, koska en oo muutaku Tompalla hypänny seurakisoissa puhtaan 80cm, 90cm kiellettiin ulos. :(

20. Mantan ja Tompan tasot? - kv. He A ja Tompalla re 80-90cm

21. Mitä väriä "keräät" Mantalle? - Loimina yleensä ruskeita ja beesejä, muuten ei ole väliä, sellaista mikä näyttää kivalta!

22. Mieleenpainuvimmat kisasi? - Vaikea sanoa, kaikki kisat jäävät jotenkin mieleen, mutta varmaan eka ponicupin osakilp. joka oli meidän ensimmäisiä kansallisia kilpailuita enkä odottanut edes sijoittumista, mutta voitinkin TOMPALLA ja olin Mantalla kolmas! Myös tämän vuoden poniderby Tompalla missä näki paljon kavereita ja pärjättiinkin hyvin , sillä sijoituttiin molempina päivinä+loppukisassa. :)

23.Minkä ikäiseni sait ekan ponin? - Kun täytin 13 niin saatiin Tomppa.

24. Minkälainen olisi sun unelma-talli? - Kotoisa, valoisa, siisti ja tilava suht iso talli joka oisi siisti ja mukavasti esim. kukilla sisustettu WC:tä myöten. Maneesi sopivan lähellä (vaikka tallissa kiinni) maneesissa hyvä pohja, lämpöeristetty, iso myös (esim. 25m x 80m), kaikille hyvät ja tilavat tarhat kokopäivä tarhauksella, hyvät maastot eli paljon mäkiä, maastoesteitä ja järvi lähellä missä saisi uittaa, iso kenttä ja estekalusto ja vaikka mitä muuta.  :)

25. Olitko katsomassa tämän vuoden HIHS:siä? - Olin.

26. Lempi ratsastustavara merkkisi? - Ei merkillä niin väliä, vaan laadulla ja siltä miltä se näyttää ennemminkin, mutta esim. kingsland, pikeur, equiline ja escadron ovat olleet hyviä.

27. Minkä tavaran haluaisit saada? - Itseasiassa tällä hetkellä ei tule mitään mieleen... mutta ainahan jotain ois kiva saada! ;)

28. Lempi blogisi? Perustelut.  - Varmaankin Jutan blogi, asiallinen, laadukkaat kuvat, selvää tekstiä, huomioi lukijat ja muuta mukavaa.  Tiedän moniamonia muitakin kivoja blogeja, mutta tämä tuli ensimmäisenä mieleen. :)

29. Kauppa, mistä yleensä ostat hevostavarat? - Vähän mistä sattuu. En yleensä mene minnekkään tarkoituksella ostamaan, vaan esim. jos ollaan helsingissä niin käydään samalla hipposportissa poiketen ym. mutta läheinen valjaskolmio ja agrimarket ovat myös palvelleet hyvin. :)

30. Ainiin ja oletko ikinä ratsastanut ns "paremmalla" islanninhevosella (ei siis jonossa tallustelevalla maastomopolla ;) - Olen ratsastanut kaverini issikalla, mutta en tiedä millä tavalla "paremmalla" kun sekin vain 'harraste poni', mutta olen ratsastanut myös sen ko. tallin yhdellä issikkatammalla tölttiä.

31. Onko sinulla esikuvaa ratsastuksessa? - Ei niinkään, kaikki hyvät ratsastajat. Aina kun ratsastan ja haluan näyttää hyvältä ratsastaessa niin ajattelen miltä ne kaikki huiput EM dressage riderit näyttävät. :D Eli ratsastaa pienillä avuilla hyvässä ryhdissä ja tasapainossa.

32. Mitä on Manta parhaimmillaan? - Kun se on pehmeä edestä, takaosalla, mukavan eteenpäinpyrkivä ja niin kuuliainen, että kuuntelee puolipidätteet kuin ajatuksesta! ♥

33. Jos saisit viettää viikon huippuvalmentajan luona, kuka tämä olisi? miksi? -Vaikea sanoa, kun itselläni on jo hyvä kotivalmentaja johon luotan ja hyvät maajoukkue- ja aluevalmentajat, joten en tällä hetkellä mainitse ketään.

34. Millaisia rutiineja sinulla on jokapäivä toimiessasi poniesi kanssa? - Haen sisään, harjaan tietyllä tavalla, annan ennen ratsastusta 2l alfa-alfaa, (pesen jalat, jos kuraista) laitan suojat/pintelit ja muut kamat +loimen ja kävelen maneesille (1km) missä otan loimet ja takin+heijastinliivin pois ja alan suoraan ravailemaan kevyessä ravissa ympyröitä ja urilla väitöjä ja loivia avoja ja muita taivuttavia liikkeitä aika pitkällä kaulalla. Ja ratsastuksen lopetettua keventelen noin 10min-> takki ja loimet päälle -> tallille kävely ja kylmään jalat noin 15min vedellä jos ollu 'rankka  treeni' mm. valkuissa ja laitan arnikaa selkään ja ennen niitä (en jokapv) hieron selästä ja venyttelen jalat ja kaulan porkkanoilla. :)

35. Idoliratsastajasi? - Ei tällä hetkellä niinkään ketään, kaikki huiput jotka ratsastavat siististi ja täsmällisesti!

36. Mielestäsi hienoin PONI (Suomessa)? - Vaikea sanoa, Suomessa on tällä hetkellä nimittäin monia hyviä poneja, mutta tällä hetkellä tulee mieleen mm. Armando, Charly Brown, Hannibal.

37. Minkä merkkisiä loimia sulla on eniten? - Bucas.

38. Entä mitä merkkiä omistat ylipäätään eniten? - Riippuu minä varusteena, suurin osa meidän huovista on equiline -merkkisiä ja loimet bucas ja ratsastusvaatteita on vähän kaiken merrkisiä. :)

40. Unelma-ammattisi? - En tiedä vielä yhtään.. ehkä hammaslääkäri? XD:D

41. Jos edellisen vastaus liittyy jotenkin hevosiin, niin mikä olisi "hevoseton" unelma-ammattisi? - ...

42. Ketkä muut bloggaajat tunnet hyvin/suht hyvin? - Tunnen melkein kaikki blogien pitäjät kenen blogia luen, viimeistään lukiessa ja jutellessa tutustuu, mutta sillein "hyvin/suht hyvin" tunnen, että oon nähny ja jutellu yms. niin: OonaJuttaKaroLollun, +muita läheisiä kavereita keiden blogeja en jaksa linkkaa, kun eivät välttämättä kirjoita kovin usein ja ei oo heppablogeja.

43. Onko jotain, mitä haluaisit muuttaa Mantassa? - Ettei ois rakenteeltaan vähän etupainoinen, ja ettei se innostuis aina maastossa niin paljoo et joudun aina vaa pidättelee sitä. XD

44. Vahvuutesi ratsastajana? - Positiivisuus, rauhallisuus ja sitoutuvaisuus(?), tarkoitan, kun käyn kumminkin jopapäivä ratsastamassa (paitsi ehkä 1vp) enkä niin, että "noo se saa nyt taas viettää vapaata mä meen kylille" yms. :D

45. Entä heikkoutesi? - Välillä en jaksa keskittyä tarpeeksi ja yrittää.. :D

46. Oletko aina ollut enemmän koulu-kuin esteratsastaja? - KOULU isolla K:lla! En hyppää muutenkaan kuin vaihteen vuoksi ja kun Tomppa on niin konkari niin sillä välillä huvin vuoksi tunneilla! Muuten en ole yhtään 'hurahtanut' esteratsastukseen.

47. Jos saisit viedä Mantan ilmaiseksi ihan mille tallille tahansa, mille veisit sen (matkoja ei oteta huomioon, eli mikä vain ympäri Suomea ;) - Varmaan Nissalaan tai Boeen.

48. Kumpi poneista on ollut sulle helpompi ? Hoitaessa sekä ratsastaessa. - Tomppa!

 49. Kuka on sun paraskaveri ? - Monia!

50. Mikä on sun lempihevosvaate merkki ? - Kingland. ;)

 51. Mitkä on tulevaisuuden kisa-suunnitelmat ? - PM-katsastus kisat, SM ja jos hyvin menee niin edustus PM joukkueessa ja/tai poni- tai junnucup (?).

52. Unelmahevonen? - Kevyt, ehkä vähän kuumahko, muttei mikään hullu!, kevyt/siro rakenteinen, musta/ruunikko ruuna. :)

54. Lempi vaatekauppa ? - mm. J&J, Gina Tricot, vero moda, new yorker.

55. Hööks vai Horze ? - En kummassakaan ole paljoa käynyt, mutta höök, kun siellä on paljon kivaa ponikamaa!

54. Tomppa vai Manta ? - Nää on vaikeita, sillä Tomppa oli kuitenkin ekaponi ja sen kanssa on aina niin helppoa ja se on niin ihana ja söpö, mutta Manta on myös super suloinen, ihana ratsastaa ja kun oppii tuntemaan niin oikea super luonne muutenkin vaikka välillä vähän kakara tamma .. :D Niin en ehkä kommentoi tähän kumpaakaan. :)

55. Miksi aloitit pitämään blogia ? - Monilla kavereillanikin oli blogeja, joita luin ja halusin itsekkin aloittaa pitämään omasta hevoselämästäni blogia. :)

56. Milä tallilla Tomppa ja Manta asuuu ja millä paikkakunnalla? - Tallia en kerro, mutta Hyvinkäällä.

57. Käytkö jossain muualla valmennuksissa? - En muutakuin mj-valmennuksissa ja aletaan ehkä käymään myös aluevalmennuksissa ja tietty kotivalmentaja!

58. Mikä on ollut haastavin rata jonka olet kisoissaa mennyt? - FEI joukkueohjelma poneille.

59. Käytätkö saappaita vai chapseja ja kenkiä? - Saappaita. "Treeni" saappaina mulla on 2v vanhat mountain horset, jotka on jo aika lyhyet mulle varresta ja toiset enemmän "kisa- ja valmennus" saappaat (eli kun käyn muualla valmennuksissa) on saksasta ostetut Cavallot.

60. Jos saappaita minkä merkkiset saappaat sulla on? - Hups, vastaus jo edellisessä. :D

61. Käytätkö ns. halppis heppa kamaa eism. hortze? - Kyllä, horzen pari huopaa, pintelipatjoja ja muita pikkujuttuja kyllä löytyy.

62. onko sun valmentaja ohjannut sut kaikkiin aluelupa juttuihin ja mj valmennuksiin? Ja miten niihin sitten pääsee? - Ei ole. Itse ollaan otettu selvää. Kannattaa kysyä teidän oman seuran jäsen sihteeriltä tai katsoa SRL sivuilta.



Huh! Olipa urakka..! Mutta nyt mun kysymys _teille_ jotka jaksoitte lukea loppuun asti ja jos tiedätte, niin miten saan hankittua ilmaiseksi lisää tilaa blogin kuville? Sillä tää valittaa et kuvakiintiö ois täynnä, sen takia vain yks kuva tässäkin postauksessa. Joten jos haluatte jatkossa kuvallisia postauksia niin pliis help! :)

9 kommenttia:

  1. Tee uusi google-tili ja liitä se asetuksistas blogin kirjottajaks ja liitä kuvat sitä kautta :) Tai sit flickr

    http://lifeasallu.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos en muuta vaihtoehtoa löydä tai osaan tehä ton niin voisin kokeilla! Eli kiitti vinkistä tosi paljon! :)

      Poista
  2. mitä selainta käytät? mä käytän chromea ja kun mulla ilmotti että kuvatila loppu, niin se ehdotti picasa albumin tekoa ja kun tein sen niin ei oo sen jälkeen valittanu tilan loppumisesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. cromea myös eikä mulle oo ehdotettu mitää :( mut voisin käydä kattoo osaisinko tehä sielt picasa albumist mitä muutoksii :')

      Poista
  3. Tee uusi googlekäyttäjä ja lisää se kirjoittajaksi blogiisi. Sitä kautta voit lisätä kaikki kuvat ja bannerit (: Itselläni oli sama ongelma...

    hallittualaukkaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Voisin kokeilla jos nyt kuva tila loppuu tuolta picasan uudesta tekemästäni albumista. :)

      Poista
  4. Voi kiitti Ellaa <3 Ja sä otit mun kyssätki mukaan!! (;

    VastaaPoista
  5. Aloin katsomaan näitä vanhempia kysymyksiä ja kuka toi Armando poni on jonka olit laittanut tohon suomen hienompiin poni kohtaan?

    VastaaPoista

Kaikki positiivinen palaute on aina tervetullutta ! (: