22.8.12

Onnistuneita hetkiä ja sadetta

Moikkamoi! Ajattelin nyt tulla vähän kirjottelemaan parilta päivältä tälleen suht koht perusteellisesti, vaikkakin ilman tuoreita rida kuvia tälläkertaa muttakun näitäkin on toivottu! 

Eilen

Eilen eli tiistaina mulla oli Mantalla tunti. Mentiin kentällä ja ensin hajoteltiin ympyrällä saamaan se rennoks ja herkäks. Harjoteltiin siinä sitten kaikkii pysähdys, selkä pyöreenä, peruutus ja siitä käyntiin niinkuin siinä sunnuntain radassa. Tehtiin myös ympyröillä ja urilla laukasta siirtymistä keskilaukkaan ja ravissa myös halkasijoilla. Se ei tuntunut oikein toimivan ja luulen, että taisin vähän jo jännittää niitä kisoja valmiiks, ei se näkyny missään muussa kun ratsastuksessa, et ajattelin tosi pessimistitisesti kokoajan et menee huonosti ja kisat on vkl:na iik! Kuitenkin kuulemma näytti tosi hyvältä ja valmentajakin sanoi, että oli yks parhaasti ratsastetuista valmennuksista nyt tähän asti!


Tänään

Tänään keskiviikko mun oli tarkotus mennä vaan puoleks tunniks verkkailemaan Manta. Kun lähin niin oli aika tummia pilviä niin laitoin Mantalle varmuuden vuoksi sadeloimenratsastus ja pelkäsin että sille tulee kuuma! Itselleni laitoin vain seuratakin joka on veden -tai ainakin vähäisen veden pitävä ja reisille rainflexit mitkä saa takaa kiinni. Ajattelin, että ei ala kuitenkaan satamaan kun silloinkaan ei satanut kun lähin. Mutta tietenkin kun olin kävellyt jonkun matkaa niin yhtäkkiä alkoikin hirvee kaatosade! Se kyllä loppui aika nopeasti (jos joku ei tiennyt niin meillä on reilu 1km matka tallilta maneesille !)  mutta eihän se mitään auttanut kun olin jo siinävaiheessa läpimärkä! Maneesissakin sain puristella hanskoista vettä, ja se on kyllä kaikista inhottavinta laittaa valmiiksi märkiä ja kylmiä vaatteita päälle, hyi! :S 

Kun pääsin selkään niin Manta tuntui jo heti alkuun tosi kivalta! Tarkoitus oli mennä ihan eteen alas keventäen tai alas istuen perus askellajeja ja siirtymisiä ja taivutuksia esim. ympyröillä, ei mitään ihmeempiä. Menin aika pitkällä ohjalla koko ajan ja oih! Manta oli kyllä niiiiin kiva tänään! Mulla oli just niin pehmee tuntuma suuhun ku pitää olla ja Mantalla oli just mukavan pyöree matala muoto ja ratsastin ihan rehellisesti pelkällä istunnalla ja jaloilla! Kun vähänkin puristin pohkeella niin sain esim. laukan ja taas kun jännitin vatsalihaksia ja istuin tiiviimmin kiinni satulaan, niin sain käyntiin, Manta oli kyllä tänään niin kuuliainen! Ja ei pelkästään Manta, oikeastaan Manta oisi varmaan melkein jokapäivä vaikka kuinka kuuliainen, jos mä jaksaisin/osaisin vaan keskittyä aina tarpeeksi. Nyt oli tosi helppo keskittyä vaan siihen Mantaan kun oli iso maneesi missä ei ollut ollenkaan muita! Edes peltikattoon ropisevat sadepisarat eivät häirinneet meitä. :) Senjälkeen puin mantalle sadeloimen ja itselleni jo valmiiksi märän takin päälle ja lähin käppäilemään tallille päin.

Mun oli tarkotus käydä vielä Tompalla maastossa, kun veera ei tänään ratsastanut ollenkaan kun sillä oli pienotunti. Mutta sen jälkeen kun olin käynyt jo kerran Mantalla ulkona, niin ei kyllä yhtään huvittanut lähteä sinne kaatosateeseen uudestaan! Tomppa sai siis ylimääräisen vapaa päivän...:D

4 kommenttia:

  1. Saako kysä et millä hyyppärän tallilla ootte? Ymmärrän kyllä jos et haluu kertoa mut rupes vaan kiinnostamaan kun teillä on kilsa matkaa maneesille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mielellään kerro täällä sen yksityiskohtaisemmin :)

      Poista
  2. Ymmärrän hyvin :) Mutta tsemppiä tuleviin kisoihin!

    VastaaPoista

Kaikki positiivinen palaute on aina tervetullutta ! (: